Το TikTok σχεδιάζει 10.000 προσλήψεις στις ΗΠΑ

Το TikTok ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στις ΗΠΑ την επόμενη τριετία, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει απειλήσει ότι θα απαγορεύσει την κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο του «πολέμου” που έχει ξεκινήσει κατά των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας.

Η εφαρμογή του TikTok έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αυξάνει το εργατικό δυναμικό της στη χώρα, το οποίο ανέρχεται σήμερα σε περίπου 1.400 άτομα από κάτω των 500 που ήταν στην αρχή του έτους.

«Το 2020, η TikTok έχει τριπλασιάσει τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ και σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας την επόμενη τριετία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Πρόκειται για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια διασκεδαστική και ασφαλή εμπειρία χρήσης και να προστατεύουμε την ιδιωτικότητα των χρηστών μας”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ ενδεχομένως να ανατρέψει τα σχέδια της εταιρείας, καθώς εντείνει τη στοχοποίησή της κατά των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας οι οποίες ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιούνται από το Πεκίνο για κατασκοπεία.

Στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ εχει βρεθεί μέχρι στιγμής κυρίως ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei, ο οποίος έχει αποκλειστεί από την αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο η TikTok ενδεχομένως να αποτελέσει τον επόμενο στόχο της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως προϊδέασε εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here