Συνασπισμός business «γιγάντων» για την καταπολέμηση των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα

Οι Microsoft, Nike, Starbucks, Unilever, καθώς επίσης και ακόμη πέντε ηγέτιδες επιχειρήσεις καθετοποιημένων κλάδων σε διεθνές επίπεδο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βοηθήσουν τις εταιρείες να πετύχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Υπό την επωνυμία “Transform to Net Zero”, η συνένωση των προαναφερθέντων επιχειρήσεων σχεδιάζει να προσελκύσει και άλλες επιχειρήσεις-μέλη, ενώ ταυτόχρονα θα συνεργαστεί με το Ταμείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και θα επικεντρωθεί στην παροχή καθοδήγησης, έρευνας και ανάπτυξης σχεδίων για τις επιχειρήσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών εκπομπών άνθρακα το αργότερο μέχρι το 2050.

Ορισμένοι από τους στόχους για τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, περιλαμβάνουν μειώσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, συμπεριλαμβανομένης του βαθμού επίδρασης προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς επίσης και στην ουσιαστική δέσμευση και προθυμία να επενδύσουν, αλλά και να επιταχύνουν την καινοτομία.

Η τρέχουσα συμμαχία περιλαμβάνει, επίσης, τον Γαλλικό όμιλο τροφίμων Danone SA, τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία MercedesBenz AG, την κορυφαία εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων A.P. MollerMaersk A/S, την ινδική εταιρεία τεχνολογίας Wipro Ltd, καθώς επίσης την Βραζιλιάνικη εταιρεία παρασκευής καλλυντικών Natura & Co.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Microsoft τον περασμένο Ιανουάριο είχε ανακοινώσει σχέδια προκειμένου να οδηγήσει σε αρνητικό επίπεδο τις εκπομπές άνθρακα, δεσμευόμενη πως θα απομακρύνει όσο άνθρακα έχει εκπέμψει κατά την 45χρονη ιστορία της, ενώ παράλληλα διέθεσε το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου προκειμένου να δημιουργήσει το Ταμείο Καινοτομίας του Κλίματος (“Climate Innovation Fund”) και με την σειρά του να επενδύσει στην ανάπτυξη μιας τεχνολογίας αφαίρεσης άνθρακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here