25 Απρ 2024
READING

Ο Jeff Bezos της Αmazon σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων κερδών ύψους 13 δισ. δολαρίων

2 MIN READ

Ο Jeff Bezos της Αmazon σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων κερδών ύψους 13 δισ. δολαρίων

Ο Jeff Bezos της Αmazon σημείωσε ρεκόρ ημερήσιων κερδών ύψους 13 δισ. δολαρίων

Ο Τζεφ Μπέζος πρόσθεσε 13 δισ. δολάρια στην περιουσία του τη Δευτέρα, το μεγαλύτερο κέρδος σε μία ημέρα που έχει πετύχει ιδιώτης από τότε που δημιουργήθηκε ο δείκτης Bloomberg Billionaires Index, το 2012.

Η μετοχή της Amazon.com σημείωσε άνοδο 7,9%, τη μεγαλύτερη από το Δεκέμβριο 2018, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία σχετικά με την στροφή στις αγορές μέσω διαδικτύου, ενώ τα κέρδη της από τις αρχές του έτους φτάνουν στο 73%.

Ο Μπέζος, ο 56χρονος ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 74 δισ. δολάρια το 2020 φτάνοντας στα 189,3 δισ. δολάρια, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εισέρχονται στην χειρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση.
Η προσωπική του περιουσία έχει πλέον ξεπεράσει τη χρηματιστηριακή αξία κολοσσών όπως η Exxon Mobil , η Nike  και η McDonald’s.

Η Μακένζι Μπέζος, η πρώην σύζυγος του, κέρδισε τη Δευτέρα 4,6 δισ. δολάρια και έχει σκαρφαλώσει στη 13η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Και άλλοι τιτάνες της τεχνολογίας απολαμβάνουν ένα κύμα ανόδου των κερδών τους, που οφείλεται, εν μέρει, στον κόσμο που αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι και που ενισχύεται από την ώθηση που έχουν δώσει στις αγορές οι πρωτοφανείς προσπάθειες τόνωσης από κυβερνήσεις και κεντρικούς τραπεζίτες.

Ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg έχει αυξήσει την περιουσία του κατά 15 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία του βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιχειρήσεις που μποϊκοτάρουν τις διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.