25 Απρ 2024
READING

Η πανδημία εκτόξευσε την συνδρομητική οικονομία κατά 145%

2 MIN READ

Η πανδημία εκτόξευσε την συνδρομητική οικονομία κατά 145%

Η πανδημία εκτόξευσε την συνδρομητική οικονομία κατά 145%

Οι συνδρομές είναι τώρα ίσως ο προεπιλεγμένος τρόπος για να καταναλώνουμε μουσική και premium βίντεο. Είναι πιθανό αυτό να συμβεί και για το λιανικό εμπόριο;

Δεν είναι μόνο τα μέσα ενημέρωσης και η ψυχαγωγία που φαίνεται να αυξάνονται.Η υψηλότερη ανάπτυξη ήταν στην πραγματικότητα στην κατηγορία του συνδρομητικού εμπορίου.

Σε μια κρίση, οι περισσότεροι τείνουν να γίνουν συντηρητικοί. Εάν μια παγκόσμια πανδημία απειλεί τα εισοδήματα οι άνθρωποι σταματάνε τα περιττά έξοδα και τις πολυτέλειες, κλείνουν τις πόρτες και προετοιμάζονται να ξεπεράσουν τη δυσκολία σε όσο το δυνατόν ισχυρότερη οικονομική θέση.

Η αύξηση του συνδρομητικού λιανικού εμπορίου ξεπέρασε πραγματικά πολλές άλλες κατηγορίες και αυτό αποτυπώνεται σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε σχετικά με τον αντίκτυπο του Covid-19 σε διαφορετικούς κλάδους:

Περιεχόμενο μουσικής και βίντεο: Ανάπτυξη έως 89,8%
Καταναλωτικά αγαθά: Ανάπτυξη έως 145%

Εκπαίδευση: Ανάπτυξη έως 60%
SaaS / Cloud: Ανάπτυξη έως 51%

Τα καταναλωτικά αγαθά που πωλούνται μέσω συνδρομών έφτασαν σε αύξηση 145% ,ένα ποσοστό που είναι εντυπωσιακό και πολύ πάνω από άλλες κατηγορίες όπως το περιεχόμενο με τα Netflix και το νέο Disney + που έφτασαν στο 90%. Επίσης υψηλό, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακό.

Οι δύο σοβαρότεροι λόγοι που επηρέασαν αυτή την καταναλωτική συμπεριφορά ήταν η αντίδραση των ανθρώπων να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους σε μια δύσκολη περίοδο και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που ωφέλησαν όλο το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η κατηγορία εκπαίδευσης αυξήθηκε επίσης, με αυξήσεις έως και 73,2% στις δωρεάν δοκιμές, υποχωρώντας καθώς τα σχολεία έκλεισαν. Και, όπως είδαμε, τα εργαλεία cloud και λογισμικού ως υπηρεσία είχαν σημαντική αύξηση επίσης.

Φυσικά, οι συνδρομές αυξήθηκαν γενικά ακόμη και πριν από την πανδημία.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόσβαση σε μια συνδρομητική υπηρεσία είναι σχετικά φθηνή και εύκολο να ακυρωθεί, ενώ η εφάπαξ αγορά ενός προϊόντος είναι αμετάκλητη και φαινομενικά σπατάλη.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις εταιρείες είναι πραγματικά να επωμιστούν το βάρος να διασφαλίσουν ότι συνεχίζουν να προσφέρουν αξία σε ό, τι κι αν πωλούν μέσω ενός μοντέλου συνδρομής, προκειμένου να επιτύχουν μακροπρόθεσμο όφελος.

Πάντα θα γίνονται εφάπαξ αγορές που πρέπει να ψωνίζουμε απαραίτητα ωστόσο, δεδομένης της τάσης, πολλές από τις επαναλαμβανόμενες αγορές λιανικής και παντοπωλείου θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε μοντέλο συνδρομής.

Σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα μόλις καταλήξει ο αγοραστής στην αγαπημένη του μάρκα και εμπιστευτεί έναν πάροχο που να γνωρίζει το πρόγραμμα με το οποίο χρειάζεται αναπλήρωση, η μετάβαση στη συνδρομή δεν είναι τόσο μεγάλη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.