19 Απρ 2024
READING

Το νέο μπουκάλι ουίσκι του Johnnie Walker είναι κατασκευασμένο από χαρτί

2 MIN READ

Το νέο μπουκάλι ουίσκι του Johnnie Walker είναι κατασκευασμένο από χαρτί

Το νέο μπουκάλι ουίσκι του Johnnie Walker είναι κατασκευασμένο από χαρτί

Το Whisky έχει αποκτήσει θέση στον πολιτισμό μας όλα αυτά τα χρόνια. Οι καουμπόηδες το πίνουν. Οι μυστικοί πράκτορες το πίνουν. Ακόμα και οι μανιακοί δολοφόνοι το πίνουν στις ταινίες.

Αλλά το γνωστό άνοιγμα του μπουκαλιού με τον χαρακτηριστικό ήχο ήταν το ίδιο ανεξάρτητα από το ποιος θα πιει. Δηλαδή, μέχρι τώρα.

Η Diageo, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, θα αρχίσει να κυκλοφορεί μια σειρά από το ουίσκι Johnnie Walker σε μια χάρτινη φιάλη στις αρχές του 2021.

Τίποτα για το ποτό δεν θα αλλάξει, αλλά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα μειωθούν σημαντικά.

Ενώ το σημερινό μπουκάλι είναι κατασκευασμένο από ημιδιαφανές γυαλί και πλαστικό, το νέο μπουκάλι είναι κατασκευασμένο από βιώσιμο ξυλοπολτό ασφαλή για τρόφιμα.

Είναι επίσης 100% χωρίς πλαστικό και πλήρως ανακυκλώσιμο, σύμφωνα με την εταιρεία. Ναι, το γυαλί είναι επίσης ανακυκλώσιμο, αλλά τείνει να έχει μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα το οποίο προσθέτει στο αποτύπωμα άνθρακα.

Και παρόλο που το αρχικό γυάλινο μπουκάλι δεν έχει πολύ πλαστικό, οποιαδήποτε μείωση είναι καλή – το 91% των 300 εκατομμυρίων τόνων πλαστικών που παράγουμε ετησίως δεν ανακυκλώνεται καθόλου.

Το νέο μπουκάλι της Diageo είναι μια μεγαλύτερη κίνηση από μια αλλαγή στο σχεδιασμό ενός πακέτου ουίσκι. Μέσω της νέας εταιρείας βιώσιμης συσκευασίας R&D Pulpex Limited, δημιουργεί μια κοινοπραξία με μεγάλες μάρκες και η Unilever και η Pepsi έχουν ήδη συμφωνήσει για να κυκλοφορήσουν χάρτινα μπουκάλια και φιάλες το 2021.

Η Diageo δεν έχει αποκαλύψει εάν θα χρησιμοποιήσει χάρτινα μπουκάλια στα άλλα της ποτά, αλλά αν ο σχεδιασμός των συσκευασιών συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει αλλαγή σε όλα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.