16 Απρ 2024
READING

Τα νέα φυτικά κεφτεδάκια της IKEA

2 MIN READ

Τα νέα φυτικά κεφτεδάκια της IKEA

Τα νέα φυτικά κεφτεδάκια της IKEA

Κάθε χρόνο, η Ikea πουλάει πάνω από ένα δισεκατομμύριο κεφτεδάκια στα καταστήματα της.

Αλλά η εταιρεία επίπλων ελπίζει τώρα να πείσει περισσότερους πελάτες να επιλέξουν μια φυτική έκδοση αντ ‘αυτού.

Τον Αύγουστο, θα λανσάρει ένα νέο φυτικό κεφτεδάκι σε ευρωπαϊκά καταστήματα. Τα καταστήματα των ΗΠΑ θα ακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά να πειραματίζεται με φυτικά κεφτεδάκια το 2014, αν και η νέα συνταγή, φτιαγμένη με ένα μείγμα από κίτρινη πρωτεΐνη μπιζελιού, βρώμη, πατάτες, κρεμμύδια και μήλα, μοιάζει και έχει γεύση περισσότερο σαν την παραδοσιακή της έκδοση βοδινού και χοιρινού κρέατος.

Η Ikea θα συνεχίσει να προσφέρει το πρώτο της κεφτεδάκι για χορτοφάγους, το οποίο δεν είχε σχεδιαστεί για να μιμείται το κρέας. Κάνοντας κεφτεδάκια από φυτά συρρικνώνει το αποτύπωμα του άνθρακα στο μόλις 4% σε σχέση με το κανονικό κεφτεδάκι.

Είναι ένα μέρος της μεγαλύτερης φιλοδοξίας της Ikea να έχει «θετικό αποτύπωμα για το κλίμα» έως το 2030, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειώσει περισσότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από ό, τι εκπέμπει.

Αυτό συνεπάγεται αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αγοράζει ενέργεια καθώς η εταιρεία έχει επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που παράγουν τώρα περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρησιμοποιεί και μετατοπίζεται σε υπηρεσίες όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Περιλαμβάνει επίσης πιο ριζοσπαστικές αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο καθώς η εταιρεία παλεύει με το πώς να γίνει κυκλική επιχείρηση – ενοικίαση επίπλων, για παράδειγμα, ώστε να μπορεί να ανακαινίσει, να επισκευάσει και να ανακυκλώσει προϊόντα που διαφορετικά θα κατέληαγν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Η ανακάλυψη του τρόπου πώλησης των χιλιάδων προϊόντων της θα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στους στόχους της.

Αλλά το φαγητό είναι ένα κομμάτι της πρόκλησης. Παρόλο που το φαγητό αποτελεί ένα μικρό μέρος του συνολικού ανθρακικού αποτυπώματος της Ikea, τα καφέ στα καταστήματά της την καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων στον κόσμο.

Το σουηδικό κεφτεδάκι είναι ένα από τα εμβληματικά είδη στο μενού, αλλά το νέο φυτικό προιόν είναι πιθανό να πουλήσει καλά: Το πρώτο φυτικό προϊόν αντιπροσώπευε το 15% των συνολικών πωλήσεων στην κατηγορία με τα περίφημα Σουηδικά κεφτεδάκια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.