23 Απρ 2024
READING

Η νέα διαφήμιση της Apple “The whole working from home thing”

2 MIN READ

Η νέα διαφήμιση της Apple “The whole working from home thing”

Η νέα διαφήμιση της Apple “The whole working from home thing”

Η νέα επικοινωνία της Apple είναι μια επτάλεπτη συνέχεια της βραβευμένης διαφήμισης του 2019 «The Underdogs».

Η προηγούμενη ήταν σαν μια μίνι-κωμική σειρά που χρονολογεί τις δοκιμασίες μιας ομάδας εργαζομένων γραφείων προσπαθώντας να σχεδιάσουν.

Εδώ ξαναβλέπουμε ομάδα υπό συνθήκες καραντίνας, αλλά παρά το ότι είναι στο σπίτι, η πίεση να παραδώσουν τη μεγάλη τους ιδέα παραμένει.

Αυτή είναι η πραγματική δουλειά από το σπίτι, σε λογική Apple – με οικογενειακές διακοπές, παιδιά, γονείς, χωρίς παντελόνι, αμηχανία τηλεδιάσκεψης, κλήσεις FaceTime και κοινόχρηστα έγγραφα.

Είναι όλα εδώ, καθώς η ομάδα αναγκάζεται να βρει ένα σχέδιο για το πρωτοποριακό κουτί πίτσας τους από απόσταση.

Μοιάζει πολύ με την προηγούμενη διαφήμιση, είναι μια διασκεδαστική μίνι-κωμική σειρά υψηλής ποιότητας και τέλεια σκηνοθεσία, και μια απεικόνιση των εργασιακών σχέσεων στις οποίες όλοι έχουμε αναγκαστεί να προσαρμοστούμε.

Είναι επίσης πολύ σκοτεινή και καταθλιπτική.

Φυσικά, δεν φταίει η Apple ότι οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο παραγωγικότητας παρά τις προκλήσεις στο σπίτι, είτε η εγγενής μοναξιά που ζει μόνη της σε μια πανδημία, το άγχος στις σχέσεις συζύγων, τα μεγάλα παιδιά που ζουν με ηλικιωμένους γονείς ή στην περίπτωση του Dave, εξισορρόπηση της εργασίας πλήρους απασχόλησης με πλήρη γονική εργασία.

Η Apple μπορεί να παρέχει εργαλεία που να κάνουν όλα να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά, αλλά εδώ βγάζει κωμωδία από ένα μη βιώσιμο μοντέλο εργασίας.

Τα επτά λεπτά μας δίνουν όλο το χρόνο να σκεφτούμε τι είναι αυτό που παρακολουθούμε. Το σκοτάδι όλων επιδεινώνεται από το αφεντικό Vivienne, που αντιπροσωπεύει εδώ την άνεση των πλουσίων, κάνοντας κλήση από το πίσω μέρος μιας λιμουζίνας ή ουρλιάζει παραγγελίες δίπλα στην πισίνα.

Τι πρέπει να κάνει ο Dave όταν το σχολείο δεν ανοίγει ξανά το φθινόπωρο;

Το βλέμμα στο πρόσωπό του στο τέλος, καθώς το ατημέλητο μπάνιο του μεταμφιέζεται ως τροπική παραλία FaceTime, δεν είναι μια μακροπρόθεσμη δημιουργική παραγωγικότητα.

Είναι εξαντλημένη απελπισία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.