25 Απρ 2024
READING

Η PepsiCo πουλάει περισσότερα snacks-δημητριακά και λιγότερα αναψυκτικά

1 MIN READ

Η PepsiCo πουλάει περισσότερα snacks-δημητριακά και λιγότερα αναψυκτικά

Η PepsiCo πουλάει περισσότερα snacks-δημητριακά και λιγότερα αναψυκτικά

Η PepsiCo σημείωσε πτώση 3,1% του κύκλου εργασιών της κατά τους τρεις μήνες έως τις 13 Ιουνίου, αλλά τα καλά νέα έρχονται από την ενθαρρυντική αύξηση των πωλήσεων των δημητριακών της.

Ο τριμηνιαίος κύκλος εργασιών της PepsiCo μειώθηκε στα 15,95 δισεκατομμύρια δολάρια  και παρά την πτώση 3,1% αυτό ήταν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα από τα 15,38 δισεκατομμύρια δολάρια  που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν από 2,04 δισεκατομμύρια σε 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ramon Laguarta είπε ότι η κρίση του κοροναϊού έχει κοστίσει στην εταιρεία του περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια .

Το τμήμα αναψυκτικών της PepsiCo στη Βόρεια Αμερική υπέστη μείωση πωλήσεων κατά 7% καθώς πολλά εστιατόρια, κινηματογράφοι και αθλητικά στάδια αναγκάστηκαν να κλείσουν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Οι αυξημένες πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ δεν μπορούσαν να αντισταθμίσουν πλήρως αυτήν την απώλεια. Από την άλλη πλευρά, τα δημητριακά και τα snacks είχαν αύξηση 6% στις πωλήσεις.

Ο Laguarta πρόσθεσε ότι είδε σημάδια βελτίωσης τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς πολλές οικονομίες ξεκίνησαν ξανά και οι καταναλωτές επέστρεψαν στις παλιές τους συνήθειες.

Ωστόσο, είπε επίσης ότι δεν θα δοθεί πρόβλεψη για το 2020 λόγω της συνεχιζόμενης ανασφάλειας που προκαλείται από την πανδημία Covid-19.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.