25 Απρ 2024
READING

Με 200 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση προχωρά η επέκταση της Oatly

2 MIN READ

Με 200 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση προχωρά η επέκταση της Oatly

Με 200 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση προχωρά η επέκταση της Oatly

Η Σουηδική εταιρεία παραγωγής γάλακτος βρώμης Oatly έχει συγκεντρώσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια δηλαδή 175 εκατομμύρια ευρώ από διασημότητες όπως Oprah Winfrey, Natalie Portman και Jay-Z και επενδυτικά κεφάλαια.

Ο στόχος τώρα είναι μια τεράστια επέκταση και η κατασκευή νέων εργοστασίων.

Η χρηματοδότηση ισούται με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας, αλλά η Oatly αναπτύσσεται γρήγορα καθώς έρχεται σε επαφή με την αυξανόμενη επιθυμία των καταναλωτών για βιωσιμότητα των τροφίμων και προσφέρει μια φυτική εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα.

Οι Σουηδοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια για να χτίσουν πέντε νέα εργοστάσια και να προσλάβουν νέους αντιπροσώπους πωλήσεων.

Μαζί με τις τρεις διασημότητες, ένας από τους ανθρώπους που συμμετέχει στην χρηματοδότηση του Oatly είναι ο Howard Schultz πρώην διευθύνων σύμβουλος της και μέτοχος των Starbucks.

Κυρίως, ωστόσο τα κεφάλαια προέρχονται από την επενδυτική εταιρεία Blackstone. Όλοι αυτοί γίνονται συνέταιροι με την βέλγικη οικογένεια De Spoelberch, η οποία είναι ο κύριος μέτοχος στη μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής μπύρας στον κόσμο, AB InBev.

Οι εναλλακτικές λύσεις γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση τα φυτά γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς φαίνεται να είναι πιο υγιείς και προκαλούν μόνο ένα μέρος των εκπομπών άνθρακα.

Ένας από τους ανταγωνιστές της Oatly στην αγορά, η Βέλγικη εταιρεία παραγωγός γάλακτος σόγιας Alpro, αγοράστηκε από τον γίγαντα τροφίμων Danone για ακριβώς αυτόν τον λόγο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.