Ο Τεντ Σαράντος του Netflix

Η Netflix προήγαγε προχθες τον υπεύθυνο περιεχομένου της, τον Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου. Έτσι, ο Σαράντος που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

Η προαγωγή αυτή έγινε σε μια περίοδο που η Netflix εκτιμά ότι θα καταγραφεί επιβράδυνση της αύξησης του αριθμού των συνδρομητών της την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο το Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιο του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Θεόδωρος Αντώνιος Σαράντος τζούνιορ είναι Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς. Γεννήθηκε στο Phoenix της Αριζόνας ωστόσο η καταγωγή του είναι από τη Σάμο. Το επίθετό της οικογένειας αρχικά ήταν Καριωτάκης αλλά αργότερα το άλλαξαν σε Σαράντος.

Ο Τεντ Σαράντος ξεκίνησε από υπάλληλος σε βιντεοκλάμπ και έφτασε γρήγορα στη θέση του γενικού διευθυντή προγράμματος του ραγδαία ανερχόμενου Netflix, μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε το 1997 από τους Ριντ Χάστινγκς και Μαρκ Ράντολφ ως επιχείρηση ενοικίασης ταινιών online.

Το 2007 ο Σαράντος έκανε τη διαφορά, επιτρέποντας στους συνδρομητές να παρακολουθήσουν απευθείας εκπομπές και ταινίες στους υπολογιστές ή στις smart τηλεοράσεις τους

Υπό τη δική του καθοδήγηση το 2012, το Netflix έγινε και παραγωγός, δημιούργησε μοναδικό πρόγραμμα για το διαρκώς αυξανόμενο κοινό του και έγινε “πελάτης” των μεγάλων στούντιο, γεγονός που αναβάθμισε το κύρος του στην αγορά.

Ο Τεντ Σαράντος βρίσκεται στην λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κατηγορία μάλιστα “Titans” ή Τιτάνες του περιοδικού TIME.