26 Απρ 2024
READING

Τεχνολογία Go στα έξυπνα καρότσια αγορών από το Amazon

2 MIN READ

Τεχνολογία Go στα έξυπνα καρότσια αγορών από το Amazon

Τεχνολογία Go στα έξυπνα καρότσια αγορών από το Amazon

Το Amazon λανσάρισε σε πιλοτικό επίπεδο «έξυπνα» καροτσάκια αγορών που είναι παρόμοια με τα μικροσκοπικά καταστήματα Amazon Go: η αναγνώριση εικόνων και οι μηχανές αυτοματοποιημένου ζυγίσματος εντοπίζουν τα προϊόντα που τοποθετούν οι πελάτες στα καροτσάκια τους, εξαλείφοντας την ανάγκη για checkout.

«Αντίο» αυτόματη σάρωση

Η Amazon προσπαθεί να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω την παρουσία της στον κόσμο των φυσικών σουπερμάρκετ, ακόμη και με φαινομενικά απλά, συνηθισμένα καταστήματα που λειτουργούν διαδικασία checkout και απασχολούν αρκετό προσωπικό.

Ωστόσο, επειδή Amazon και συνηθισμένη κατάσταση αποτελούν έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες, κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους, η παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου θα κυκλοφορήσει «έξυπνα» καροτσάκια αγορών με αναγνώριση εικόνας και ενσωματωμένες μηχανές ζύγισης.

Συγκεκριμένα, τα «έξυπνα» καροτσάκια μπορούν να αναγνωρίσουν ποια προϊόντα αγοράζουν οι πελάτες, να γνωρίζουν το κόστος τους και να χρεώνουν ανάλογα τους λογαριασμούς των πελατών.

Κατ’ αυτό τον τρόπο απαλείφεται η αναγκαιότητα σάρωσης κατά την διαδικασία του checkout, γεγονός που κάνει περιττή ακόμη και την αυτόματη σάρωση.

Μάλιστα, στην περίπτωση κατά την οποία ένας πελάτης διαθέτει λογαριασμό στην Alexa, μπορεί να συνδέσει το «έξυπνο» καλάθι με τον λογαριασμό, ώστε να μπορεί να εμφανίσει την έτοιμη λίστα αγορών στην οθόνη του!

Η λογική του pay as you go

Η Amazon θέλει να ξεχωρίσει από τον αυξανόμενο αριθμό λιανοπωλητών που υιοθετούν αυτόματες σαρώσεις και ανέπαφες πληρωμές από την πλευρά των ίδιων των καταναλωτών που αξιοποιούν τα smartphone τους στα λιανεμπορικά καταστήματα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας της Amazon,Dilip Kumar: «Προσπαθούμε να απομακρύνουμε την όποια πολυπλοκότητα από τους πελάτες, ώστε να μην χρειάζεται να μάθουν από την αρχή καινούργιες shopping συμπεριφορές.

Απλά, μόλις συνδεθούν με το τηλέφωνό τους, αυτομάτως είναι σε θέση ακόμη και να ξεχάσουν την ύπαρξή του, τουλάχιστον για τον συγκεκριμένο σκοπό. Οι πελάτες πληρώνουν –κυριολεκτικά- ενόσω κινούνται στους χώρους του καταστήματος, περνώντας την έξυπνη λωρίδα καλαθιού στην περιοχή του checkout».

Τα «έξυπνα» καροτσάκια θα τεθούν σε χρήση στο νέο σούπερ μάρκετ της Amazon στο Λος Άντζελες, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή.

Το εν λόγω κατάστημα αναμένεται να διαθέτει μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία θα είναι κατά τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη από την υφιστάμενη γκάμα στα καταστήματα Amazon Go.

Μάλιστα, αναλυτές της διεθνούς λιανεμπορικής αγοράς θεωρούν πως η τεχνολογία των Dash Carts θα μπορούσε να υιοθετηθεί και από τα καταστήματα Whole Foods που ανήκουν στον μεγαλύτερο etailer παγκοσμίως, είτε ακόμα η Amazon να πουλήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία και σε άλλους λιανοπωλητές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.