25 Απρ 2024
READING

Η DHL Parcel επενδύει 125 εκατομμύρια ευρώ στις Κάτω Χώρες

2 MIN READ

Η DHL Parcel επενδύει 125 εκατομμύρια ευρώ στις Κάτω Χώρες

Η DHL Parcel επενδύει 125 εκατομμύρια ευρώ στις Κάτω Χώρες

Η DHL Parcel ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 125 εκατομμύρια ευρώ στην Ολλανδία, προκειμένου να δημιουργήσει δύο νέα κέντρα διαλογής δεμάτων.

Την τελευταία διετία, η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 150 εκατομμύρια ευρώ στην Ολλανδική αγορά.

Η DHL Parcel, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της PostNL στην Ολλανδία, θεωρεί πως επενδύει σημαντικά καθώς οφείλει να συμβαδίσει με την εξαιρετικά υψηλή ανάπτυξη της βιομηχανίας του online εμπορίου.

Ως αποτέλεσμα, θα εγκαινιάσει δύο νέα κέντρα διαλογής, το ένα εκ των οποίων τον Σεπτέμβριο, ενώ το άλλο θα είναι έτοιμο εντός του 2022.

Τεράστια αύξηση του όγκου δεμάτων

Η DHL λόγω της επιδημίας Covid-19 βρέθηκε αντιμέτωπη με την τεράστια αύξηση του όγκου των δεμάτων.

Αρκεί να υπογραμμιστεί πως ακόμη και κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους – όταν ο κοροναϊός δεν είχε φτάσει ακόμη στην Ολλανδία – ο όγκος των δεμάτων που διαχειρίζεται η DHL ήταν ήδη 30% υψηλότερος εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Και κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας στην Ολλανδία, υπήρξε διπλασιασμός εργασιών.

Πενταπλασιασμός του όγκου από το 2014

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η DHL έχει σημειώσει όγκο που ήταν κατά 70 με 80% υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι.

Από το 2014, ο όγκος των δεμάτων που διαχειρίζεται η DHL, έχει αυξηθεί κατά πέντε φορές! Όσο για τα έσοδα της, υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιπροσωπεύει το ήμισυ αυτού, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Woutervan Benten.

Η ανταγωνίστρια PostNL επενδύει επίσης σε κέντρα διανομής

Η DHL, όμως, δεν αποτελεί την μοναδική μεγάλη εταιρεία logistics στην Ολλανδία που επενδύει σημαντικά. Για παράδειγμα, η PostNL -ανταγωνίστρια της DHL– δημιούργησε έξι νέα κέντρα διαλογής κατά την τελευταία διετία και τώρα διαθέτει 25 κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Φέτος, μάλιστα, εγκαινίασε την λειτουργία ενός κέντρου διανομής crossdocking, ενώ το 2021 προγραμματίζει να δημιουργήσει ένα κέντρο διαλογής για μικρά δέματα.

Μάλιστα, εντός του υφιστάμενου δικτύου, η χωρητικότητα έχει κλιμακωθεί κατά περίπου 40% σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Η αύξηση του όγκου ήταν σχεδόν 14% στα τέλη Μαρτίου, αλλά αυξήθηκε σε πάνω από 25% τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.