25 Απρ 2024
READING

Τα Burger King λανσάρουν μπιφτέκι από αγελάδες με χαμηλή δίαιτα

2 MIN READ

Τα Burger King λανσάρουν μπιφτέκι από αγελάδες με χαμηλή δίαιτα

Τα Burger King λανσάρουν μπιφτέκι από αγελάδες με χαμηλή δίαιτα

Τα Burger King δημιούργησαν και ξεκινούν την διάθεση ενός μπιφτεκιού προερχόμενο από αγελάδες με δίαιτα χαμηλή σε μεθάνιο.

Το εν λόγω burger σε πρώτη φάση θα διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα και δη σε επιλεγμένες τοποθεσίες καταστημάτων της στο Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη, το Όστιν του Τέξας, το Πόρτλαντ και το Λος Άντζελες.

Τα Burger King συνεργάστηκαν με επιστήμονες από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Μεξικού και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του βοείου κρέατος.

Πόσο, μάλλον, από την στιγμή κατά την οποία η κτηνοτροφία στο σύνολό της ήταν υπεύθυνη για το 3,9% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις ΗΠΑ το 2018, σύμφωνα με την εκεί Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το αντίστοιχο μέγεθός ανέρχεται σε περίπου 14,5%, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά μέσο όρο, η δίαιτα λεμονόχορτο μειώνει περίπου κατά το 1/3 των εκπομπών μεθανίου σε ημερήσια βάση κατά τους τελευταίους τρεις ή τέσσερις μήνες της ζωής μιας αγελάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από προκαταρκτικές δοκιμές.

Οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή οδήγησαν ορισμένους καταναλωτές να μειώσουν τη συνολική πρόσληψη κρέατος και να στραφούν περιστασιακά στις εναλλακτικές μορφές κρέατος.

Στις ΗΠΑ, τα Burger King διαθέτει meatless μπιφτέκια και λουκάνικα από την Impossible Foods. Σύμφωνα με έκθεση που διενήργησε η τελευταία πέρυσι, τα meatless μπιφτέκια της παρήγαγαν 89% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου εν συγκρίσει με ένα μπιφτέκι από βόειο κρέας!

Τα Burger King δεν αποτελούν την μοναδική αλυσίδα εστιατορίων που θέλει να κάνει την επιχείρησή της πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Για παράδειγμα, τα Starbucks δεσμεύτηκαν να γίνουν πιο ευαίσθητα απέναντι στην χρηστή αξιοποίηση των φυσικών πηγών και πόρων. Στο πλαίσιο αυτής της υπόσχεσης, προσθέτει προϊόντα και επιλογές meatless κρέατος στο μενού της και σχεδιάζει να μεταβεί σταδιακά στην αξιοποίηση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών.

Από την πλευρά τους, μόλις προ ελάχιστων ημερών τα McDonalds εγκαινίασαν ένα νέο κατάστημα εντός του Walt Disney World Resort που παράγει αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια προκειμένου να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών σε καθαρή ετήσια βάση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.