23 Απρ 2024
READING

Το Johnnie Walker θα κυκλοφορήσει σε χάρτινες φιάλες το 2021

2 MIN READ

Το Johnnie Walker θα κυκλοφορήσει σε χάρτινες φιάλες το 2021

Το Johnnie Walker θα κυκλοφορήσει σε χάρτινες φιάλες το 2021

Το ουίσκι Johnnie Walker θα είναι διαθέσιμο σε φιάλες χωρίς πλαστικό από τις αρχές του 2021, καθώς η Diageo, ο μεγαλύτερος παρασκευαστής αλκοολούχων ποτών στον κόσμο επιταχύνει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των πλαστικών απορριμμάτων.

Το νέο μπουκάλι, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης επιχειρήσεων Pilot Lite, θα κατασκευαστεί από πολτό ξύλου που πληροί τα πρότυπα ποιότητας τροφίμων και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.

Η Diageo και η Pilot Lite δημιούργησαν μια εταιρεία βιώσιμης συσκευασίας που ονομάζεται Pulpex Ltd, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη της χάρτινης φιάλης και τη συνεργασία σε επίπεδο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D).

Η Pulpex αναμένεται να δημιουργήσει, επίσης, επώνυμα χάρτινα μπουκάλια σε μη ανταγωνιστικές κατηγορίες για εταιρείες, όπως οι Lipton, Unilever και PepsiCo, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν τις νέες συσκευασίες τους κατά την διάρκεια του 2021.

Οι εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων υπόκεινται σε αυξημένο έλεγχο για την ποσότητα πλαστικού που χρησιμοποιούν στη συσκευασία τροφίμων και άλλων οικιακών ειδών.

Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, 8,2 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών χρησιμοποιήθηκαν για τη συσκευασία τροφίμων και ποτών το 2018, σύμφωνα με αναλυτές της ING.

Σήμερα, η Diageo χρησιμοποιεί λιγότερο από το 5% πλαστικού στη συνολική συσκευασία της, αλλά μαζί με την Unilever και την PepsiCo, έχει θέσει στόχους για τη μείωση και την ανακύκλωση του πλαστικού στη συσκευασία τους ως μέρος του προγράμματος Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών έως το 2025.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.