25 Απρ 2024
READING

Η Ρωσική AliExpress αποβλέπει σε έσοδα $10 δισεκατομμυρίων το 2022-2023

2 MIN READ

Η Ρωσική AliExpress αποβλέπει σε έσοδα $10 δισεκατομμυρίων το 2022-2023

Η Ρωσική AliExpress αποβλέπει σε έσοδα $10 δισεκατομμυρίων το 2022-2023

Η AliExpress Russia, η οποία αποτελεί μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου συνδημιούργημα του κινεζικού διαδικτυακού γίγαντα αγορών, Alibaba και Ρώσων συνεργατών δήλωσε ότι στοχεύει να πετύχει ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2022-2023, έναντι $6 δισεκατομμυρίων σήμερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AliExpress Russia, Dmitry Sergeev, σημείωσε πως η εταιρεία θα μπορούσε να εξετάσει μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) σε τρία έως τέσσερα χρόνια, παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε την υφιστάμενη μετοχική δομή ως βέλτιστη.

Στόχος της AliExpress Russia είναι η δραστική ενίσχυση του μεριδίου των Ρώσων πωλητών στην πλατφόρμα ώστε να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 50% μέχρι το 2022-2023, καθώς μέχρι σήμερα κυριαρχούν οι αγορές από την Κίνα.

Μάλιστα, η εταιρεία αποσκοπεί στην επίτευξη του σημείου-ορόσημου  των 50 εκατομμυρίων πελατών ετησίως.

Το venture μεταξύ της Alibaba, του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Megafon και της εταιρείας διαδικτύου Mail.Ru αποτελεί έναν από τους πολλούς «παίκτες» που επεκτείνονται στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου αξίας 2 τρισεκατομμυρίων Ρωσικών ρούβλιων δηλαδή 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εμπειρογνώμονες από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών της Μόσχας υπολόγισαν ότι η αξία των εμπορευμάτων που στάλθηκαν σε Ρώσους από το εξωτερικό ανήλθε σε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

Παράλληλα, κάτι παραπάνω από το 90% των διεθνών αποστολών προερχόταν από την Κίνα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος εξ’ αυτών προήλθε από ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω της AliExpress Russia.

Σύμφωνα με στελέχη της τελευταίας, η εταιρεία αναμένεται να επενδύσει σημαντικά στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην προσπάθειά της να περιορίσει δραστικά τους χρόνους παράδοσης από την Κίνα σε 10 ημέρες έναντι 20 που είναι σήμερα.

Διαδικασία την οποία θα είναι σε θέση να κάνει πράξη με την συνεργασία και εν γένει συμπαράσταση από τοπικούς Ρώσους εταίρους.

Μάλιστα, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς οι μικρότεροι «παίκτες» βρίσκονται προ ιδιαίτερα απαιτητικών συνθηκών και νέων συνθηκών στις οποίες και κινείται η αγορά εν τω συνόλω της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.