25 Απρ 2024
READING

Η Rite Aid αναπτύσσει υπηρεσίες BOPIS για την κλιμάκωση της e-ανάπτυξής της

2 MIN READ

Η Rite Aid αναπτύσσει υπηρεσίες BOPIS για την κλιμάκωση της e-ανάπτυξής της

Η Rite Aid αναπτύσσει υπηρεσίες BOPIS για την κλιμάκωση της e-ανάπτυξής της

Η Rite Aid κατάφερε να αυξήσει κατά 700% την ικανότητά της να ικανοποιεί τις παραγγελίες που προέρχονται από την online λειτουργία της και αυτό σε μόλις τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Η λιανεμπορική αλυσίδα φαρμακείων ανέφερε καθαρές ζημιές της τάξεως των $72,7 εκατομμυρίων κατά τη διάρκεια του ά τριμήνου του 2020, με προσαρμοσμένη καθαρή ζημιά που ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Τα εν γένει αποτελέσματα επηρεάστηκαν από τη μείωση της εκτέλεσης ιατρικών συνταγών, καθώς τα ιατρεία έκλεισαν και οι χειρουργικές επεμβάσεις αναβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η εταιρεία αντιμετώπισε επίσης αυξημένο κόστος για τη διατήρηση της ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών της.

Η Rite Aid ανέφερε έσοδα 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 12,2% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, κυρίως λόγω της ανάπτυξης στους τομείς των φαρμακείων λιανικής και των υπηρεσιών που προσφέρει στους χώρους των φαρμακείων της.

Η Rite Aid αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στο επαναλανσάρισμα του brand της προκειμένου να στοχεύσει με αποτελεσματικότερο τρόπο και μεγαλύτερες πιθανότητες τους Millennials, μα και τις γυναίκες εκπροσώπους της GenX που φροντίζουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους, τους γονείς τους και τα κατοικίδια ζώα τους.

Αποτέλεσμα; Να δημιουργήσει ένα νέο λογότυπο και αντίστοιχη σήμανση, τα οποία θα τοποθετήσει στις προθήκες των καταστημάτων της αλυσίδας.

Όσον αφορά την ανανέωση της μορφής των καταστημάτων, θα λάβει χώρα φέτος σε μόλις 45 εξ’ αυτών κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους 2021, έναντι αρχικών σχεδιασμών που έκαναν λόγω για 75.

Μάλιστα, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να κλείσει ορισμένα καταστήματά της, δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τον συνολικότερο αριθμό των σημείων πώλησης που διαθέτει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.