24 Απρ 2024
READING

Στα €717 δισεκατομμύρια η αξία του e-εμπορίου στην Ευρώπη το 2020

2 MIN READ

Στα €717 δισεκατομμύρια η αξία του e-εμπορίου στην Ευρώπη το 2020

Στα €717 δισεκατομμύρια η αξία του e-εμπορίου στην Ευρώπη το 2020

Στο ύψος των 717 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ανέλθει η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, όπως υποστηρίζει μελέτη που πραγματοποίησε το Ecommerce Europe.

Μέγεθος, ενισχυμένο κατά 12,7% εν συγκρίσει με ότι ίσχυε το 2019 και ελαφρώς μικρότερο σε σχέση με την αύξηση του σχετικού ποσοστού μεταξύ 2018-2019.

Μάλιστα, το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο της εν λόγω έρευνας είναι πως ο βαθμός (θετικής) επίδρασης της πανδημίας του Covid-19 δεν πρόκειται να καταγραφεί στα φετινά στοιχεία και δεδομένα, αλλά σε αυτά της ερχόμενης χρονιάς!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης “Europe 2020: Ecommerce Region Report”, η Δυτική Ευρώπη εξακολουθεί να αποτελεί την πλέον ανεπτυγμένη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Γηραιά Ήπειρο. Γεωγραφική περιοχή που αντιπροσωπεύει το 70% της συνολικής αξίας ηλεκτρονικού εμπορίου στην  Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, η Δυτική Ευρώπη διαθέτει, επίσης, το υψηλότερο μερίδιο online αγοραστών (83%).

 Ισχυρή ανάπτυξη στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία

Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη ανάπτυξη εντοπίζεται στο ανατολικό τμήμα της Ευρώπης και δη στις αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, οι οποίες και αμφότερες σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 30% πέρυσι.

Μέγεθος, που αποτελεί τον υψηλότερο αριθμό ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εντούτοις όμως, πρόκειται ταυτόχρονα για τις δύο χώρες με το χαμηλότερο μερίδιο online αγοραστών (31 και 29%, αντίστοιχα).

Αρκούντως σημαντική είναι η ανάπτυξη της αγοράς των online πωλήσεων από την πλευρά της Ισπανίας, η οποία διαμορφώθηκε στο 29% εν συγκρίσει με την αμέσως προηγούμενη χρονική περίοδο. Στον αντίποδα, η χαμηλότερη αύξηση καταγράφεται στο Βέλγιο και την Ιρλανδία (7%, αντίστοιχα), την Αυστρία (4%) και την Ισλανδία (3%).

Στην Αγγλία οι περισσότεροι online αγοραστές

Η έκθεση δείχνει, επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το υψηλότερο μερίδιο αγοραστών στο διαδίκτυο (94%), ενώ ακολουθούν οι Δανία (86%), Γερμανία, Ολλανδία και Σουηδία (84% και οι τρεις).

Το σχετικό report του Ecommerce Europe ανέλυσε τη δημοτικότητα των εθνικών και διεθνών e-καταστημάτων μεταξύ των αγοραστών.

Για παράδειγμα, στις Κάτω Χώρες, οι καταναλωτές προτιμούν την πραγματοποίηση αγορών σε εγχώριους ιστότοπους (95%), μια τάση που καταγράφεται -επίσης- στην Πολωνία (94%).

Σε αντίθεση με ότι παρατηρείται σε σαφώς μικρότερες χώρες, όπως λ.χ. η Μάλτα και η Κύπρος, όπου οι online αγοραστές κατά κύριο λόγο ψωνίζουν σε διεθνή ecommerce websites (96 και 95%, αντίστοιχα).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.