25 Απρ 2024
READING

Το Social distancing αναγκάζει ολοένα και περισσότερους λιανεμπόρους να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό

2 MIN READ

Το Social distancing αναγκάζει ολοένα και περισσότερους λιανεμπόρους να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Το Social distancing αναγκάζει ολοένα και περισσότερους λιανεμπόρους να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η πανδημία του Covid-19 έχει επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο λιανικό εμπόριο, όπως προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης που διενήργησε η GlobalData.

Καθώς ο κόσμος προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του social distancing, η εταιρεία ερευνών θεωρεί πως ολοένα και περισσότεροι retailers «αγκαλιάζουν» και υιοθετούν ψηφιακές τεχνολογίες προκειμένου να γεφυρώσουν τη φυσική απόσταση και να πλοηγηθούν επιτυχώς στα απόνερα της κρίσης.

Η GlobalData επισημαίνει πως με τον ολοένα και εντεινόμενο ανταγωνισμό από την πλευρά του onlineεμπορίου, τη μειωμένη κίνηση πελατών στα καταστήματα, αλλά και τον χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης από την πλευρά των ίδιων των καταναλωτών, ουσιαστικά ώθησαν τους retailers να θέσουν σε άμεση προτεραιότητα την ανάγκη δημιουργίας ψηφιακών δυνατοτήτων.

«Υπό αυτό το πρίσμα, οι λιανέμποροι αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI), το Internet of Things (IoT) και την εικονική πραγματικότητα (VR) ώστε να προσφέρουν shopping εμπειρίες προς τους πελάτες τους που δίνουν έμφαση στον παράγοντα της υγιεινής κάνοντας πράξη το ανέπαφο λιανικό εμπόριο, αυξάνοντας δραστικά την εμπιστοσύνη των ίδιων των πελατών για την πραγματοποίηση αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η «εικονική ουρά», οι αναλύσεις της κίνησης των πελατών, οι ανέπαφες πληρωμές, το selfcheckout και τα chatbots έχουν ξαφνικά σημειώσει σημαντική αύξηση στο πλαίσιο των retailers», όπως τόνισε ο δήλωσε ο Venkata Naveen, αναλυτής τεχνολογίας της GlobalData.

Οι αγοραστικές συμπεριφορές των καταναλωτών, που διαμορφώνονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, μπορούν να αντιμετωπιστούν σχεδόν αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής έκφανσης των καταστημάτων λιανικής.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, το ανέπαφο λιανικό εμπόριο είναι εδώ για να μείνει, ανεξαρτήτως με τον χρόνο που θα βρεθεί αποτελεσματική λύση αντιμετώπισης της πανδημίας με την μορφή ενός εμβολίου ή φαρμάκου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.