20 Απρ 2024
READING

Η Boots εξαλείφει 4.000 θέσεις εργασίας

2 MIN READ

Η Boots εξαλείφει 4.000 θέσεις εργασίας

Η Boots εξαλείφει 4.000 θέσεις εργασίας

Σχέδια με βάση τα οποία προγραμματίζει να προβεί στην περικοπή περισσότερων από 4.000 θέσεων εργασίας ως μέρος της δράσης για τον μετριασμό του «σημαντικού αντίκτυπου» που έχει επιφέρει ο Covid-19 στα συνολικότερα οικονομικά μεγέθη της, γνωστοποίησε η αλυσίδα Boots.

Η εν λόγω κίνηση εκτιμάται πως θα επηρεάσει περίπου το 7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της στους τομείς της υγείας και ομορφιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια στιγμή, θα υπάρξει απαλοιφή σειράς θέσεων διευθυντικών στελεχών.

Η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση θα έχει, επίσης, ως αποτέλεσμα το κλείσιμο 48 καταστημάτων Boots Opticians.

Η αλυσίδα είδε τις λιανικές πωλήσεις της να συρρικνώνονται κατά 48% κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Boots διατηρούσε ανοιχτά τα καταστήματά της κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Στελέχη της Boots ανέφεραν πως η πτώση της κίνησης των πελατών στα ομώνυμα καταστήματα ήταν δραματική κατά τη διάρκεια του lockdown, επιδρώντας καταλυτικά στα οικονομικά της μεγέθη.

Την ίδια στιγμή, η αλυσίδα αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο σε κάτι παραπάνω από 100 εκ των μεγαλύτερων καταστημάτων της που έδρευαν σε κεντρικά σημεία πόλεων, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρήσεις οπτικών σημείωσαν πτώση των πωλήσεων κατά 72% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς οι πελάτες ήταν αναγκασμένοι να παραμείνουν σπίτι.

Κι ενώ οι περιορισμοί που σχετίζονταν με το lockdown άρχισαν να αίρονται, εντούτοις όμως η αλυσίδα διέβλεπε μια αβέβαιη οικονομική προοπτική για το εγγύς μέλλον της, πόσο μάλλον από τη στιγμή κατά την οποία οι high street επιχειρήσεις θα χρειαστούν πολύ χρόνο προκειμένου να ανακάμψουν.

Σύμφωνα με την Boots, οι περικοπές αντιπροσώπευαν μια «επιτάχυνση» των σχεδίων μετασχηματισμού της ώστε να βελτιώσει τα συνολικά μεγέθη της κερδοφορίας της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.