Η Mastercard εγκαινιάζει εργαλείο εντοπισμού καταστημάτων στην Βόρεια Αμερική

Η Mastercard προχώρησε στην παρουσίαση -σε αρχικό βαθμό στις ΗΠΑ και τον Καναδά- του ShopOpenings.com, ενός εργαλείου μέσω του οποίου οι καταναλωτές-κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της εταιρείας θα είναι σε θέση να πληροφορούνται άμεσα σχετικά με το ποια καταστήματα και επιχειρήσεις εξέρχονται από την διαδικασία του lockdown και ανοίγουν πάλι τις πόρτες τους προς το κοινό στις δύο χώρες.

Ο ιστότοπος ShopOpenings.com, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία data analytics Sixth Sense, απαριθμεί μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως λ.χ. εστιατόρια, φαρμακεία, μπουτίκν ενδυμάτων, καθαριστήρια, κ.ά. Την ίδια στιγμή, αναφέρει ποιες επιχειρήσεις δέχονται ανέπαφες πληρωμές.

Η Mastercard ανακοίνωσε, επίσης, την πρωτοβουλία “Digital Acceleration for Small Business”, μέσω της οποίας παρέχει πληροφορίες σε ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να επεκτείνουν την ψηφιακή τους παρουσία.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρχικά στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις χώρες της Καραϊβικής.

Παράλληλα, η Mastercard λανσάρισε στις ΗΠΑ ένα πρόγραμμα με την ονομασία “Digital Doors”, με την αγαστή συνεργασία εταιρειών όπως λ.χ. οι BigCommerce, Hello Alice, Shopify κ.ά., με την αξιοποίηση εργαλείων κυβερνοασφάλειας, αλλά και ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων.