20 Απρ 2024
READING

Η αλυσίδα φαρμακείων Walgreens εγκαινιάζει μίνι-ιατρικά κέντρα στα καταστήματά της

2 MIN READ

Η αλυσίδα φαρμακείων Walgreens εγκαινιάζει μίνι-ιατρικά κέντρα στα καταστήματά της

Η αλυσίδα φαρμακείων Walgreens εγκαινιάζει μίνι-ιατρικά κέντρα στα καταστήματά της

Συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία VillageMD, η οποία θα αναλάβει να στελεχώσει και να «τρέξει» ταυτόχρονα κλινικές πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε ένα εύρος αριθμού καταστημάτων που θα κινείται μεταξύ 500 και 700 σε περισσότερες από 30 Αμερικανικές πόλεις κατά την διάρκεια της επόμενης πενταετίας, συνήψε η αλυσίδα φαρμακείων Walgreens.

Μάλιστα, η τελευταία αναμένεται να επενδύσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ρευστότητα μα και μετατρέψιμο χρέος στην VillageMD κατά την προσεχή τριετία ως μέρος της προαναφερθείσας συμφωνίας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κεφαλαίων αναμένεται να αξιοποιηθεί από μέρους της VillageMD προκειμένου με την σειρά της να εγκαινιάσει την λειτουργία κλινικών, καθώς επίσης να ενσωματώσει την τεχνολογία της στην ίδια την Walgreens.

Δια μέσω της νέας συνεργασίας, οι ασθενείς θα μπορούν να απολαμβάνουν μια σειρά από ιατρικές υπηρεσίες και εξετάσεις που θα εκτείνονται από ετήσια τσέκ-απ μέχρι walkin ραντεβού στην περίπτωση κατά την οποία αισθάνονται άρρωστοι και αναζητούν ιατρική γνωμάτευση και φροντίδα.

Κάθε κλινική αναμένεται να διαθέτει συνολικά 9 δωμάτια όπου θα πραγματοποιούνται εξετάσεις, έναν χώρο αναμονής, καθώς επίσης και τετραμελές ιατρικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε συνεργασία και συνάρτηση με το φαρμακευτικό προσωπικό του ίδιου του καταστήματος.

Την ίδια στιγμή, οι πελάτες θα μπορούν να ζητήσουν κατ’ οίκον επίσκεψη ή ακόμη και φροντίδα ανεξαρτήτως ώρας δια μέσω τηλε-ιατρικής.

Όπως ανέφεραν στελέχη των δύο εταιρειών, η Walgreens αναμένεται να κατέχει συνολικό ποσοστό που θα διαμορφώνεται στο 30% της εταιρείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα σχηματιστεί από κοινού με την VillageMD.

Απώτερος σκοπός της διοίκησης των Walgreens είναι να μετατρέψει τα φαρμακεία της σε προορισμούς υγείας και ευεξίας, στους οποίους οι πελάτες  θα μπορούν να δαπανούν περισσότερο χρόνο και σαφώς μεγαλύτερα ποσά.

Την ίδια στιγμή, η αλυσίδα ήδη δοκιμάζει ένα μικρού μεγέθους format φαρμακείο, το οποίο έχει σχεδιαστεί με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των φαρμακοποιών και των ασθενών-πελατών, και δη με εκείνους που λαμβάνουν πολλαπλές φαρμακευτικές αγωγές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.