Η συμφωνία Apple-Sony για την ταινία του Tom Hanks αλλάζει την βιομηχανία του κινηματογράφου

Η Apple μόλις έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά ταινίας για την υπηρεσία AppleTV +. Ο λόγος για το «Greyhound», το δράμα του θωρηκτού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με πρωταγωνιστή και σεναριογράφο τον Tom Hanks και σε παραγωγή της Sony.

Η Apple πλήρωσε στη Sony περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια για 15 χρόνια δικαιωμάτων streaming στην ταινία, η οποία κόστισε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια. Η Sony θα διατηρήσει το δικαίωμα να διανείμει την ταινία στην Κίνα, όπου θα μπορούσε τελικά να την προβάλει και στις αίθουσες. 

Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Χανκς, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, εγκατέλειψε τη μεγάλη οθόνη και πηγαίνει κατευθείαν στο streaming – μια απόφαση την οποία ο ίδιος ο αστέρας έπρεπε να εγκρίνει προτού η Sony και η Apple κάνουν τη συμφωνία.

Γιατί λοιπόν η Sony αποφάσισε να πουλήσει αυτήν την ταινία αντί να καθυστερήσει την κυκλοφορία της, όπως έχουν κάνει πολλά στούντιο με άλλες ταινίες με μεγάλα αστέρια;

Άτομα που βρίσκονται κοντά στο θέμα λένε ότι όταν η πανδημία οδήγησε στην ακύρωση της προγραμματισμένης κυκλοφορίας του στις 19 Ιουνίου, η Sony ανησυχούσε ότι η ταινία δεν θα μπορούσε να βρει ένα slot μεταξύ των ταινιών για σούπερ ήρωες.

Πολλοί που γνωρίζουν ανέφεραν ότι το στούντιο πουλούσε την ταινία στο Netflix και την Apple, αλλά η Apple ήταν πρόθυμη να πληρώσει περισσότερα.

Η Apple έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να ξοδέψει 70 εκατομμύρια δολάρια σε μια ταινία, επειδή το αστέρι του Χανκς και η ιστορία του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ταιριάζει με την εστίαση της AppleTV + στο υψηλής αξίας περιεχόμενο.

Ταυτόχρονα, η διακοπή της παραγωγής επηρεάζουν το απόθεμα περιεχομένου της Apple, μαζί με κάθε άλλο δίκτυο και streamer, προκαλώντας καθυστερήσεις στο νέο υλικό για την υπηρεσία.

Η ταινία κυκλοφόρησε επίσης στην αγορά σε μια εποχή που υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός από ποτέ, με τα πρόσφατα λανσάρισμα των Quibi και NBCUniversal’s Peacock, και με το HBO Max της WarnerMedia που κυκλοφόρησε στις 27 Μαΐου.

Ενώ η AppleTV + κυκλοφόρησε με περίπου δώδεκα σειρές και ταινίες τώρα που οι καταναλωτές είναι στο σπίτι, υπάρχει περισσότερη ζήτηση για περιεχόμενο.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Apple επιδιώκει να αποκτήσει κάποιο περιεχόμενο για να συμπληρώσει τα αποκλειστικά πρωτότυπά της. Το Bloomberg ανέφερε ότι η Apple ψάχνει να αγοράσει παλιές τηλεοπτικές εκπομπές για το Apple TV +.

Η Apple TV + λανσαρίστηκε πέρυσι, κοστίζει 4,99 $ το μήνα, αλλά οι πελάτες λαμβάνουν ένα δωρεάν έτος της υπηρεσίας σε συνδυασμό με νέο Apple hardware, όπως τα iPhone. Η Apple δεν έχει αποκαλύψει πόσους πελάτες έχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here