25 Απρ 2024
READING

Το Amazon σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα Go Grocery

2 MIN READ

Το Amazon σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα Go Grocery

Το Amazon σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα Go Grocery

Το Amazon σκοπεύει να ανοίξει ακόμε περισσότερα καταστήματα Go Grocery το επόμενο διάστημα και να ενισχύσει περισσότερο το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων του.

Το Amazon άνοιξε το πρώτο Go Grocery χωρίς ταμείο τον Φεβρουάριο στη συνοικία Capitol Hill του Σιάτλ. Το κατάστημα είναι περισσότερο από τρεις φορές το μέγεθος ενός τυπικού καταστήματος Amazon Go και διαθέτει μια πλήρη ποικιλία προϊόντων παντοπωλείου, συμπεριλαμβανομένων φρέσκων προϊόντων, κατεψυγμένων ειδών και αλκοόλ.

Οι πελάτες πραγματοποιούν σάρωση στο μπροστινό μέρος του καταστήματος και οι αγορές τους παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό φωτογραφικών μηχανών οράσεως, αισθητήρων ραφιών και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης.

Τα καταστήματα Go Grocery υπόσχονται να είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Amazon κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεδομένης της ανεπαφούς μορφής τους και της πλήρους ποικιλίας τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon στοχεύει να παραχωρήσει την τεχνολογία Go Grocery σε άλλους εμπόρους λιανικής.

Η στρατηγική του Amazon να χρησιμοποιήσει τα σούπερ μάρκετ του ως dark stores για την εκπλήρωση παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου δείχνει την προθυμία της εταιρείας να συνδυάσει τα φυσικά και διαδικτυακά της στοιχεία.

Η AmazonFresh, η διαδικτυακή υπηρεσία τροφίμων της εταιρείας, έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στους χρήστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι πλέον δωρεάν για τα μέλη της Amazon Prime.

Η στρατηγική καταστημάτων πολλαπλών μορφών του Amazon στοχεύει στην κάλυψη μεγάλων μητροπολιτικών περιοχών, από τα κέντρα της πόλης έως τα προάστια.

Η επιλογή της μορφής καταστήματος που επιλέγεται έχει να κάνει με δημογραφικά στοιχεία αλλά και την στρατηγική της εταιρείας για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.