19 Απρ 2024
READING

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Deutsche Bank και Google

1 MIN READ

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Deutsche Bank και Google

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Deutsche Bank και Google

Στην σύναψη πολυετούς συμφωνίας συνεργασίας με την Google προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud και να προωθήσει την καινοτομία σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που βασίζονται σε τεχνολογία για τους πελάτες της, προχώρησε η Deutsche Bank.

Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μέρος μιας γιγαντιαίας τεχνολογικής επένδυσης συνολικού ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η τελευταία μέχρι το 2022.

Οι εταιρείες σχεδιάζουν επίσης να πραγματοποιήσουν κοινές επενδύσεις στην τεχνολογία και να μοιραστούν τα έσοδα που θα δημιουργηθούν, καθώς οι μηχανικοί των δύο επιχειρήσεων θα μπορούν να αναπτύξουν από κοινού προϊόντα.

Μάλιστα, ο Γερμανικός τραπεζικός κολοσσός εκτιμά πως η συνεργασία της με την Google θα της αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε συσσωρευμένα κέρδη προ φόρων και εσόδων (EBIT) κατά την προσεχή δεκαετία

Οι εταιρείες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ποσό που θα πληρώσει η Deutsche Bank για τις υπηρεσίες της Google.

Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αρχίσει να διαθέτουν δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τα τμήματα πληροφορικής τους, επιλέγοντας συχνά να τοποθετούν περισσότερα από τα δεδομένα τους στο cloud.
Αυτό έχει δελεάσει τους μεγάλους παρόχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Google, Microsoft Corp. και Amazon.com Inc., σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg που διεξήχθη νωρίτερα φέτος.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.