Υπηρεσία delivery ειδών παντοπωλείου στην Αμερικανική ήπειρο λανσάρει η Uber

Στην περαιτέρω επέκταση των υπηρεσιών παράδοσης προχωρά η Uber Technologies Inc, καθώς λανσάρει μια υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου δια μέσω εξειδικευμένου app σε αρκετές πόλεις της Λατινικής Αμερικής και του Καναδά, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθούν αργότερα μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Η τελευταία κίνηση λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με την Cornershop, μια Χιλιανή εταιρεία online παράδοσης ειδών παντοπωλείου στην οποία η Uber κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι καταναλωτές στο Μόντρεαλ και το Τορόντο του Καναδά, σε έντεκα πόλεις της Βραζιλίας, όπως λ.χ. το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, τέσσερις πόλεις της Χιλής, την Μπογκοτά της Κολομβίας και την Λίμα του Περού θα μπορούν να παραγγέλνουν είδη παντοπωλείου από τοπικά καταστήματα και αλυσίδες μέσω της εφαρμογής Uber Eats.

Αργότερα μέσα στον μήνα αναμένεται ένα ευρύτερο λανσάρισμα σε μια σειρά από Αμερικανικές πόλεις, ξεκινώντας από περιφερειακούς εμπόρους στο Μαϊάμι και το Ντάλας.

Η Uber αυτή τη στιγμή διαθέτει περίπου 9.500 ενεργούς εμπόρους, με τις παραγγελίες παντοπωλείου να αυξάνονται κατά περισσότερο από 176% από τον Φεβρουάριο και έπειτα σε ολόκληρη την πλατφόρμα Uber.

Η ώθηση παράδοσης των ειδών παντοπωλείου της Uber έρχεται σε μια στιγμή που το core business της, η μεταφορά προσώπων, δέχεται έντονες πιέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς το παρατεταμένο lockdown έχει κρατήσει την πλειοψηφία των επιβατών-πελατών στο σπίτι.

Ταυτόχρονα, ο τομέας παράδοσης παραγγελιών από εστιατόρια, Eats, της Uber σημείωσε αυξανόμενη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι παραγγελίες παράδοσης φαγητού να… εκτοξευτούν κατά 100% στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

 Η Uber προ διημέρου γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς εταιρείας της παράδοσης τροφίμων στις ΗΠΑ, Postmates, έναντι ποσού της τάξεως των 2,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κίνηση, με την οποία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το business της προμήθειας καθημερινών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των ειδών παντοπωλείου.