Έρευνα | Η γενιά Z θέλει οι μάρκες να είναι «διασκεδαστικές», «αυθεντικές» και «καλές»

Η γενιά Z έχει υψηλές προσδοκίες για τις ψηφιακές εμπειρίες και αυτό διαμορφώνει το πώς αισθάνεται για τις μάρκες, τις αγορές και την τεχνολογία.

Περισσότερο από το ήμισυ (58%) των ανθρώπων που γεννήθηκαν τα έτη 1996-2015 δήλωσαν ότι εάν δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για περισσότερες από τέσσερις ώρες αισθάνονται άβολα, καθιστώντας τους εξαιρετικά εξαρτημένους από τις ψηφιακές τους συνδέσεις, σύμφωνα με μια ετήσια παγκόσμια έρευνα.

Η γενιά Z προτιμά μάρκες που είναι αυθεντικές, με το 82% να λέει ότι εμπιστεύονται μια εταιρεία περισσότερο αν χρησιμοποιεί εικόνες πραγματικών πελατών στη διαφήμισή της, ενώ το 72% είπε ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από μια εταιρεία που συμβάλλει σε λύσεις για κοινωνικά μεγάλα προβλήματα.

Η ποιότητα των προϊόντων, οι θετικές αξιολογήσεις και οι κριτικές και η εξυπηρέτηση πελατών είναι τα τρία κορυφαία χαρακτηριστικά που δημιουργούν εμπιστοσύνη ανάμεσα στην μάρκα και στην γενιά Ζ σύμφωνα με την έρευνα.

Η γενιά Z έχει ευνοϊκή άποψη για την τεχνολογία, με το 66% να λέει ότι πιστεύει ότι το Διαδίκτυο θα φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, ενώ το 56% είπε ότι είναι φίλοι με κάποιον που γνωρίζουν μόνο στο διαδίκτυο.

Επίσης τείνει να αποτελείται από ρεαλιστές και επιχειρηματίες, με το 62%  να σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη γενιά, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Generation Z είναι η πρώτη δημογραφική ομάδα που γεννήθηκε μετά την ευρεία χρήση του Διαδικτύου, καθιστώντας τις ψηφιακές εμπειρίες βασικό μέρος της ανατροφής τους.

Οι εταιρείες πρέπει να προσέχουν πώς η εξοικείωση της Gen Z με την τεχνολογία διαμορφώνει τη στάση τους απέναντι σε μάρκες, διαφημιστικές και εμπορικές εμπειρίες.

Περίπου τα δύο τρίτα (65%) της Gen Z χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για ψυχαγωγία, καθιστώντας τα κανάλια ψηφιακών μέσων έναν βασικό τρόπο προσέγγισης νεότερων καταναλωτών.

Η πανδημία έκανε τις ψηφιακές συνδέσεις ακόμη πιο σημαντικές μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι ή καταναλώνουν περισσότερο χρόνο στα πολυμέσα, όπως η έρευνα.

Η Gen Z έχει μια αισιόδοξη άποψη για το πώς η τεχνολογία θα βελτιώσει τη ζωή της, με το 64% της ομάδας να λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα έχει θετική επίδραση στον κόσμο.

Ένα ίσο ποσοστό των Gen Zers είπε ότι πιστεύουν ότι το Διαδίκτυο θα καθορίσει τι θα κάνουν σε καθημερινή βάση σε πέντε χρόνια, καθιστώντας τις ψηφιακές συνδέσεις απόλυτα σημαντικές για τη ζωή τους.

Το 19% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η τεχνογνωσία είναι η πιο σημαντική αξία, ποιότητα ή χαρακτηριστικό για την Gen Z, σε σύγκριση με το 22% που αξιολόγησε την ελευθερία ως την πιο σημαντική.

Τα κοινωνικά μέσα έχουν διαμορφώσει τις στάσεις της Gen Z σχετικά με την εξατομίκευση, με το 75% των ερωτηθέντων να λένε ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν εάν μπορούν να το προσαρμόσουν, σύμφωνα με την έρευνα.

Το 70% των Gen Zers είπε ότι πιστεύει ότι ένας ιστότοπος θα ξέρει τι ψάχνει προτού το πει, ενώ το 66% πιστεύει ότι όλοι οι ιστότοποι θα «μιλούν» ο ένας στον άλλο για να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία μεταξύ ιστότοπων, εφαρμογών και συσκευών.

Ένα πολύ σοβαρό εύρημα είναι ότι η Gen Z είναι άνετη με την κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών για την προσαρμογή προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς οι έμποροι επιδιώκουν μια ισορροπία μεταξύ εξατομίκευσης και απορρήτου των καταναλωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here