01 Μάι 2024
READING

Οι Βρετανοί retailers συνεργάζονται για την καταπολέμηση των εκπομπών άνθρακα

2 MIN READ

Οι Βρετανοί retailers συνεργάζονται για την καταπολέμηση των εκπομπών άνθρακα

Οι Βρετανοί retailers συνεργάζονται για την καταπολέμηση των εκπομπών άνθρακα

Συνολικά είκοσι λιανεμπορικές αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων των Marks and Spencer, Amazon, Missguided και Next, συνυπέγραψαν τον οδικό χάρτη της Βρετανικής κοινοπραξίας Retail(BRC) για την αντιμετώπιση των αιτίων της αλλαγής του κλίματος.

Ενώ πολλοί ανησυχούν για την τρέχουσα κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, η BRC δηλώνει ότι η κλιματική αλλαγή παραμένει ως «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη» και ο στόχος αυτού του σχεδίου απαλλαγής από την εξάρτηση στον άνθρακα είναι να βοηθήσει τους εμπόρους λιανικής να μειώσουν τις αντίστοιχες εκπομπές.

Κι αυτό, πριν από την πραγμάτωση του στόχου που έχει θέσει η Βρετανική κυβέρνηση για τον μηδενισμό της συγκεκριμένης πραγματικότητας μέχρι το 2050.

Οι συνολικά 20 λιανεμπορικές αλυσίδες που υπέγραψαν την σχετική δήλωση είναι οι: Aldi, Amazon, Booksellers Association of the United Kingdom and Ireland Ltd, Boots UK, Central England Co-operative, Co-op, Costa Coffee, Dixons Carphone, Greggs plc, Ikea, Kingfisher plc , Lidl GB, Marks and Spencer, Missguided, Musgrave, Next, Ocado Retail Limited, TJX UK, WH Smith Plc, Wm Morrison Supermarkets Plc.

Στην προαναφερθείσα δήλωση σημειώνεται ότι οι retailers ενώνονται μέσω της BRC προκειμένου να αναπτύξουν ένα πρωτοποριακό σχέδιο απαλλαγής από την χρήση άνθρακα που θα καθοδηγήσει τη βιομηχανία στα βήματα που είναι απαραίτητα για την επιτάχυνση της προόδου προς την υιοθέτηση του μεγάλου στόχου για την επίτευξη του Net Zero UK, το αργότερο μέχρι το 2050.

Με την συμμετοχή τους στο σχέδιο, κάθε retailer δεσμεύεται να προωθήσει την διαδικασία εξάλειψης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα καταστήματα λιανικής, τα κέντρα διανομής και τις εν γένει logistics λειτουργίες του, ενώ παράλληλα δεσμεύεται να μειώσει τις αντίστοιχες εκπομπές στις αλυσίδες εφοδιασμού του, καθώς επίσης και να καθοδηγήσει τους πελάτες του για την δραματική μείωση του δικού τους αποτυπώματος άνθρακα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.