25 Απρ 2024
READING

Οι βασικές αξίες της Gen Z θα παραμείνουν σταθερές και στην μετά Covid-19 εποχή

2 MIN READ

Οι βασικές αξίες της Gen Z θα παραμείνουν σταθερές και στην μετά Covid-19 εποχή

Οι βασικές αξίες της Gen Z θα παραμείνουν σταθερές και στην μετά Covid-19 εποχή

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να αναδεικνύεται -πλέον- σε μια καθοριστικής σημασίας στιγμή στη ζωή όσων ανήκουν στην Generation Z, ενισχύοντας την πεποίθησή τους για συνεχή αλλαγή, καθώς η πανδημία ανάγεται ως ένα από τα βασικά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην καθημερινότητά τους.

Αυτό προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα μελέτης της εταιρείας ερευνών και συμβουλευτικής, Gen Z Planet, η οποία πραγματοποίησε πρόσφατα δύο μελέτες σχετικά με την συμπεριφορά, την αξία και την εν γένει διάθεση των εκπροσώπων της Generation Z σχετικά με το Covid-19, προσφέροντας απτές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο στόχευσης αυτού του τμήματος με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο.

«Με βάση τα ευρήματα των δύο μελετών, μπορεί η πανδημία να έχει φέρει τα πάνω-κάτω σε κάθε πτυχή της ζωής τους, εντούτοις όμως οι βασικές αξίες, η στάση τους και ο τρόπος που σκέφτονται για την κατανάλωση παραμένουν αναλλοίωτες», δήλωσε η Hana BenShabat, ιδρύτρια της Gen Z planet LLC και συνέχισε.

«Αν μη τι άλλο, η πανδημία φαίνεται να σταθεροποιεί ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που ήδη διαθέτει η εν λόγω γενιά, ιδιαίτερα την προσεκτική τους προσέγγιση σε ότι αφορά στις δαπάνες, τις φιλοδοξίες τους για έναν πιο δίκαιο κόσμο και την εν γένει αισιοδοξία τους.

Για brand που επιδιώκουν να συνδεθούν με αυτήν τη γενιά, αυτό μεταφράζεται σε αναγκαιότητα στρατηγικής σκέψης για την τιμολογιακή αρχιτεκτονική τους, τη συνολική αξία που προσφέρουν, καθώς επίσης μια νέα έμφαση στο να είσαι ένας καλός εταιρικός πολίτης».

Οι δύο έρευνες διαπίστωσαν επίσης ότι, μόλις διαφανεί ένα ευρύτερο «άνοιγμα» σε διεθνές επίπεδο, το 73% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να πάνε σε καταστήματα, ιδιαίτερα σε τοπικά, με την ίδια και ενδεχομένως περισσότερη συχνότητα και ένταση σε σχέση με ότι έκαναν πριν ενσκήψει η πανδημία.

Η κυρία BenShabat πρόσθεσε: «Η πανδημία έχει αναδείξει τα τρωτά σημεία των μικρών επιχειρήσεων και την ανάγκη υποστήριξής τους. Ως αποτέλεσμα, το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι στο εγγύς μέλλον θα στοχεύουν προς την στήριξη τοπικών μικρών επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι της Generation  Z δίνουν, επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τα brands ανταποκρίθηκαν τόσο στην πανδημία όσο και στις πρόσφατες διαμαρτυρίες ενάντια στο συστηματικό ρατσισμό, έλκοντας προς τις εν λόγω επιχειρήσεις και ευνοώντας ενέργειες και δράσεις έναντι θεωρητικών προσεγγίσεων και ατέρμονων λέξεων».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.