20 Απρ 2024
READING

ΙΟΝ | Με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας ολοκληρώθηκε το 2019

2 MIN READ

ΙΟΝ | Με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας ολοκληρώθηκε το 2019

ΙΟΝ |  Με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας ολοκληρώθηκε το 2019

Θετικές επιδόσεις, τόσο στις πωλήσεις όσο και στην κερδοφορία, κατέγραψε η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ το 2019, με τη διοίκησή της να αναφέρει πως διατηρήθηκε η ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά, ενώ παράλληλα τονώθηκε και η εξαγωγική δραστηριότητα.

Αναλυτικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των 118, 84 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 4,91% σε σχέση με τα 113,7 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Επίσης, κατά 9,6% αυξήθηκε η κερδοφορία (μικτά κέρδη -49,65 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη – 14,27 εκατ. ευρώ), ενώ και οι εξαγωγές παρουσίασαν αύξηση κατά 10,32% σε αξία.

Το 44% του συνόλου των εξαγωγών ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπόλοιπο σε τρίτες χώρες. Τη μεγαλύτερη κίνηση είχαν η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αλβανία, ο Λίβανος, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία.

Η ΙΟΝ πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2,76 εκατ. ευρώ μέσα στο 2019, συνεχίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του 2018, για το οποίο είχαν δαπανηθεί 2,69 εκατ. ευρώ, ενώ σχεδιάζει να επιμείνει στον εκσυγχρονισμό της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία σχεδίασε, παρήγαγε και κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του 2019 έναν σημαντικό αριθμό από νέα προϊόντα στον κλάδο της σοκολάτας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΙΟΝ, τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη καθιερωθεί και αναμένεται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου να κινηθούν ανοδικά και να σταθεροποιήσουν τη θέση τους στις προθήκες πώλησης και στην προτίμηση των καταναλωτών.

Εκτός από αυτά, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης πολλές προωθητικές συσκευασίες των προϊόντων της, οι οποίες διατίθενται στο χονδρεμπόριο αλλά και πολυ-συσκευασίες, οι οποίες απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή, κατά τη διάρκεια δε των εορτών και προϊόντα με εορταστική και εποχική εμφάνιση.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.