19 Απρ 2024
READING

Βarilla Hellas | Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία και το 2019

2 MIN READ

Βarilla Hellas | Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία και το 2019

Βarilla Hellas | Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία και το 2019

Η ανοδική αναπτυξιακή πορεία της Barilla Hellas συνεχίστηκε και το 2019, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 3,1% φτάνοντας τα 75,9 εκατ. ευρώ το 2019 έναντι 73,6 εκατ. ευρώ το 2018.

Σημαντική αύξηση 8,8% κατέγραψαν τα μικτά κέρδη της εταιρείας, που έφτασαν τα 36 εκατ. από 33,1 εκατ. ευρώ το 2018.

Παράλληλα, το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 47,5% από 45% το 2018, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση της συνεισφοράς των προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στο συνολικό προϊοντικό μίγμα.

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 12,3% καιδιαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 32,3 εκατ. ευρώ από 28,8 εκατ. ευρώ το 2018. Ως αποτέλεσμα της αύξησης των λειτουργικών εξόδων, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) μειώθηκαν και ανήλθαν σε 5,1 εκατ. ευρώ έναντι 6,6 εκατ. ευρώ κατά το προηγούμενο έτος.

Σε ό,τι αφορά τα brands της Barilla Hellas, το 2019 βρίσκει και πάλι τη MISKO να αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα.

Ανανεώνοντας την εικόνα της με ένα νέο μήνυμα, “MISKO ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΑΡΑ”, μέσα από μια 360ο καμπάνια, η MISKO ενίσχυσε την σχέση της με τα νεότερα κοινά υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αξίες της οικογένειας, της ποιότητας, της εμπιστοσύνης και της γεύσης, που την καθιστούν διαχρονικό love brand από γενιά σε γενιά.

Τα προϊόντα Barilla, επιβεβαίωσαν τον ηγετικό τους ρόλο στην premium αγορά, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο την παρουσία τους στην Ελλάδα μέσω της καινοτόμου σειράς Barilla Legumes.

Προσφέροντας όλα τα θρεπτικά οφέλη των οσπρίων σε σχήμα ζυμαρικού, τα Barilla Legumes απαντούν στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών με μια πρωτοποριακή γκάμα προϊόντων, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ιδανική για όσους επιλέγουν υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή χωρίς γλουτένη.

Tα προϊόντα Wasa εξακολούθησαν τη δυναμική τους διείσδυση στην αγορά. Χάρη στην απλότητά τους, κατάφεραν να κερδίσουν αναγνώριση ως η ιδανική “βάση” για έναν ισορροπημένο, γευστικό και υγιεινό τρόπο ζωής.

Το portfolio των GranCreale διευρύνθηκε με το GranCereale Frutta Biscuit. Είναι μια καινούρια πρόταση για σνακ ολικής άλεσης, πλούσιο σε φυτικές ίνες και χωρίς φοινικέλαιο.

Το προϊόν αυτό, υπογραμμίζει τη δέσμευση της Barilla για προϊόντα με υγιεινά και φυτικά συστατικά που σέβονται το περιβάλλον και διαφυλάττουν τους φυσικούς πόρους.

Υλοποιώντας το επενδυτικό πλάνο ύψους 10 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε το 2015, η Barilla Hellas το 2019 επένδυσε 1,7 εκατ. ευρώ στην αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Barilla Hellas συνεχίζει να διατηρεί μηδενικό δανεισμό, χρηματοδοτώντας τις επενδύσεις της αποκλειστικά μέσω ιδίων κεφαλαίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.