Η Pret A Manger κλείνει 30 καταστήματα και καταργεί τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας

Η Pret a Manger δήλωσε ότι θα περικόψει τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας καθώς κλείνει μόνιμα 30 καταστήματα της στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της εν μέσω της πανδημίας.

Η αλυσίδα καταστημάτων ανακοίνωσε ότι αν και 339 από τα 410 καταστήματά της έχουν ανοίξει ξανά, τα έσοδα μειώθηκαν σημαντικά, σημειώνοντας βουτιά κατά 74% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα με το άμεσο κλείσιμο 30 καταστημάτων, η εταιρεία θα μειώσει επίσης τις θέσεις εργασίας και στα άλλα καταστήματά της, ώστε να συμβαδίζουν με τη μείωση των πελατών που τα επισκέπτονται, το κόστος ενοικίασης και τα νέα μέτρα ασφαλείας.

Οι εργασίες στην υποστήριξη back-office θα συνεχίσουν επίσης.Η Pret a Manger απασχολεί 8.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα και 13.000 παγκοσμίως.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αλυσίδα είχε προχωρήσει σε επιθετική επέκταση τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο κέντρο της πόλης και σε μεταφορικούς κόμβους, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από το lockdown και την εξ’ αποστάσεως εργασία από το σπίτι.
SHARE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here