23 Απρ 2024
READING

Τουλάχιστον 100 λειτουργίες προσέθεσε εν μέσω καραντίνας το Zoom

2 MIN READ

Τουλάχιστον 100 λειτουργίες προσέθεσε εν μέσω καραντίνας το Zoom

Τουλάχιστον 100 λειτουργίες προσέθεσε εν μέσω καραντίνας το Zoom

Περισσότερες από 100 νέες λειτουργίες βιντεοδιάσκεψης ως μέρος του σχεδίου 90 ημερών για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας και απορρήτου, προσέθεσε η Zoom Video Communications Inc.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο για μια έκθεση διαφάνειας που αναφέρει πληροφορίες σχετικά με αιτήματα που λαμβάνει το Zoom για δεδομένα, αρχεία ή περιεχόμενο και η έκθεση θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος με λεπτομέρειες σχετικά με κυβερνητικά αιτήματα για πληροφορίες για τους λογαριασμούς των χρηστών της.

Αναμφίβολα, η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης της εταιρείας έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στο πλήθος των χρηστών, καθώς η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να στραφεί και να περιοριστεί ταυτόχρονα σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής εξαιτίας ζητημάτων που αφορούν στο απόρρητο και την ασφάλεια, ωθώντας το Zoom να πραγματοποιήσει σημαντικές αναβαθμίσεις.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, ξεκίνησε ένα σχέδιο 90 ημερών, προσλαμβάνοντας σειρά εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Alex Stamos, ως σύμβουλο, ώστε να αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται με το απόρρητο.

Σχεδιάζει να προσφέρει endtoend κρυπτογράφηση για βιντεοκλήσεις, τόσο δωρεάν όσο και υπό πληρωμή, ενώ θα εγκαινιάσει μια δοκιμαστική έκδοση εντός του Ιουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Zoom έκανε ένα ακόμη βήμα προς την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών και όρισε τον πρώην διευθυντή ασφαλείας της Salesforce.com Inc, Jason Lee ως Chief Information Security Officer (CISO).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.