Η New Balance γιορτάζει τις “υποκουλτούρες” ποδοσφαίρου με docuseries στο YouTube

Η New Balance έκανε το ντεμπούτο με ένα νέο docuseries στο YouTube, με τίτλο “Football’s Next Wave”, το οποίο γιορτάζει τους ποδοσφαιριστές που ξεπέρασαν τις πιθανότητες και έγιναν παίκτες παγκόσμιας κλάσης, μέσω μη παραδοσιακών διαδρομών. 

Η σειρά, τριών επεισοδίων, επισημαίνει τις υποκουλτούρες που περιβάλλουν το παιχνίδι, από το grassroots footbal στο Ηνωμένο Βασίλειο, έως την αναδυόμενη σκηνή ποδοσφαίρου της Ατλάντα και την ιαπωνική κοινότητα ποδοσφαίρου που συγχωνεύει ανατολικούς και δυτικούς πολιτισμούς.

Τιμώντας αυτούς τους πρωτοπόρους, που έσπασαν τους παραδοσιακούς κανόνες για να πετύχουν, η μάρκα στοχεύει να τοποθετηθεί ως η μάρκα του «μη συμβατικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η καμπάνια δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία ZAK.

Η New Balance ρίχνει το επίκεντρο στα αουτσάιντερ του ποδοσφαίρου, από όλο τον κόσμο, που έχουν αναδυθεί με μη συμβατικά μέσα.

Σκοπός της, να δείξει την ευρεία γοητεία του παιχνιδιού και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να πάρουν μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Το περιεχόμενο χρησιμοποιεί συναισθηματική αφήγηση για να εμπνεύσει οποιονδήποτε να “κλωτσήσει μια μπάλα και να αμφισβητήσει την καθιερωμένη τάξη”.

Η νέα σειρά στο YouTube είναι μια αναπαραγωγή περιεχομένου βίντεο σε μια εποχή που πολλοί καταναλωτές στον κόσμο εξακολουθούν να μένουν στο σπίτι μετά την πανδημία και άρα, βλέπουν περισσότερο περιεχόμενο βίντεο σε όλες τις συσκευές.

Το YouTube δήλωσε στην πρόσφατη παρουσίασή του ότι οι χρήστες παρακολουθούν 450 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου στις τηλεοπτικές οθόνες κάθε μέρα, ενώ η προβολή ζωντανών εκδηλώσεων αυξήθηκε κατά 250% το τελευταίο τρίμηνο.

Το περιεχόμενο στο YouTube που σχετίζεται με σπορ, έχει δείξει ότι βοηθά τις μάρκες να συνδεθούν με τους καταναλωτές, τη στιγμή που πολλά live sports διακόπηκαν.

Η νέρα σειρά της New Balance έρχεται καθώς οι πωλήσεις υποδημάτων για τρέξιμο αυξάνονται από τα μέσα Μαΐου και γενικότερα όλα τα αθλητικά είδη.

Με τα γυμναστήρια που παρέμειναν κλειστά σε πολλές περιοχές λόγω της πανδημίας, οι άνθρωποι έβγαιναν έξω και έτρεχαν και συνεχίζουν να αγοράζουν αθλητικά είδη για όλα τα αθλήματα.

Το “Football’s Next Wave” είναι παρόμοιο με άλλες καμπάνιες που εστιάζουν στον αθλητή από την New Balance.

Τον Φεβρουάριο, η μάρκα ξεκίνησε την καμπάνια “We Got Now” ως μέρος της μεγαλύτερης πλατφόρμας “Fearlessly Independent”.

Η προσπάθεια επικεντρώθηκε σε μια σειρά βίντεο με προφίλ αθλητών και άλλων πρεσβευτών και ήταν μέρος μιας στρατηγικής για την ενίσχυση της σύνδεσης της μάρκας με το NBA.