18 Απρ 2024
READING

Η Google επεκτείνει τις δωρεάν καταχωρίσεις προϊόντων στα αποτελέσματα αναζήτησης

4 MIN READ

Η Google επεκτείνει τις δωρεάν καταχωρίσεις προϊόντων στα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google επεκτείνει τις δωρεάν καταχωρίσεις προϊόντων στα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google επιτρέπει στις μάρκες και στους εμπόρους λιανικής να εμφανίζουν δωρεάν καταχωρίσεις προϊόντων στα αποτελέσματα αναζήτησης, αντί να τους υποχρεώνουν να πληρώνουν για διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Ο γίγαντας αναζήτησης προβάλλει τις δωρεάν καταχωρίσεις πρώτα σε κινητές συσκευές στις ΗΠΑ και στην συνέχεια σε desktop, όπως ανακοίνωσε ο Bill Ready, πρόεδρος του εμπορίου της Google.

Οι free listings στο Google search αρχικά θα εμφανίζονται σε ένα πλαίσιο πληροφοριών των προιόντων, που εμφανίζει εικόνες ενός προϊόντος, μια λίστα εταιρειών και εμπόρων που το πωλούν, την τιμή και τις πληροφορίες αποστολής, καθώς και έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο του πωλητή.

Οι μάρκες και οι retailers που θέλουν να παραθέσουν τα προϊόντα τους δωρεάν στα αποτελέσματα αναζήτησης Google μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα βοήθειας της εταιρείας για περισσότερες πληροφορίες.

Οι Shopping ads θα συνεχίσουν να εμφανίζονται ξεχωριστά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, δίνοντας στους εμπόρους έναν τρόπο να ξεχωρίζουν μεταξύ των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα περισσότερες ενημερώσεις, σύμφωνα με ανάρτηση στο blog post της. 

Οι free listings στο Google search είναι θετικές για mobile marketers που θέλουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές όταν θα είναι πιο έτοιμοι να κάνουν αγορές.

Για τους retailers που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι free product listings βοηθούσαν στην αύξηση του website traffic μεταξύ των καταναλωτών που κάνουν αγορές στο Google, κάτι που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αριθμεί εκατοντάδες εκατομμύρια παγκοσμίως καθημερινά.

Οι free listings προϊόντων της Google έρχονται δύο μήνες αφότου ο γίγαντας αναζήτησης άρχισε να προσφέρει δωρεάν καταχωρίσεις στο Google Shopping, το τμήμα της που είναι αφιερωμένο στο e-commerce.

Η επέκταση των δωρεάν καταχωρίσεων στα αποτελέσματα αναζήτησης Google αυξάνει την πιθανότητα οι καταναλωτές να ανακαλύψουν μάρκες και εταιρείες αντί να κάνουν το επιπλέον βήμα για να επισκεφθούν το Google Shopping, το οποίο προσφέρει περισσότερα εργαλεία για να περιορίσει τις αναζητήσεις προϊόντων ανά τιμή, επωνυμία, πωλητή, διαθεσιμότητα και τοποθεσία, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Η ώθηση της Google στο e-commerce περιλαμβάνει επίσης την προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων αγορών στην εφαρμογή πληρωμών Google Pay ως μέρος μιας σημαντικής αναθεώρησης στρατηγικής.

Η Google φέτος πρόσθεσε επίσης μια ενότητα στον ιστότοπο αγορών της που επιτρέπει στους χρήστες κινητών συσκευών να βλέπουν μια ποικιλία προϊόντων ένδυσης και αξεσουάρ από πολλά διαδικτυακά καταστήματα.

Πέρυσι, η εταιρεία επανασχεδίασε το Google Shopping, για να συμπεριλάβει λειτουργίες όπως η παρακολούθηση τιμών.

Για την Google, οι δωρεάν καταχωρίσεις προϊόντων στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι ένα ακόμη βήμα για την υποστήριξη υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου που προσελκύουν περισσότερους καταναλωτές και υποστηρίζουν τις πωλήσεις καταλόγων επί πληρωμή.

Η μητρική εταιρεία της Google Alphabet κερδίζει το 82% των εσόδων της από διαφημίσεις στις ψηφιακές της ιδιότητες που περιλαμβάνουν τον ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο YouTube.

Αυτή η εξάρτηση από τη διαφήμιση καθιστά την εταιρεία ιδιαίτερα ευάλωτη σε μια αναμενόμενη μείωση 3% στις δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις φέτος λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας του κοροναϊού στην οικονομία, όπως προβλέπει το πρακτορείο μέσων ενημέρωσης GroupM.

Τα έσοδα από διαφημίσεις της Google στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθούν 5,3% στα 39,6 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, η πρώτη πτώση από τότε που το eMarketer άρχισε να εκτιμά τα έσοδα της εταιρείας.

Η Google αντιμετώπισε επίσης μια αυξανόμενη απειλή από την ώθηση του Amazon στην αγορά ψηφιακών διαφημίσεων, οδηγώντας ορισμένους έμπορους να αλλάξουν έως και το 50% έως το 60% των προϋπολογισμών αναζήτησης από το Google στο Amazon τα τελευταία χρόνια.

Το Amazon έχει γίνει το πιο δημοφιλές σημείο εκκίνησης και για αναζητήσεις προϊόντων, σύμφωνα με πολλές έρευνες.

Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει ωφελήσει το Amazon, καθιστώντας την πιο ζωτική πλατφόρμα διαφήμισης και άμεσων πωλήσεων για τους εμπόρους.

Οι καθαρές πωλήσεις του Amazon, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud AWS, αυξήθηκαν κατά 26% στα 75,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 1ο τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι διαφημίσεις και τα άλλα έσοδά του αυξήθηκαν 44% στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα από διαφημίσεις από τις ΗΠΑ κατά 24% στα 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της στο 9,5% από 7,8%, σύμφωνα με το eMarketer.

Αυτή η επέκταση θα επηρεάσει το μερίδιο της Google, το οποίο αναμένεται να μειωθεί στο 29% περίπου από το 32%.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.