01 Μάι 2024
READING

85.000 retailers ξεκίνησαν το e-commerce στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

2 MIN READ

85.000 retailers ξεκίνησαν το e-commerce στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

85.000 retailers ξεκίνησαν το e-commerce στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πάνω από 85.000 επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει διαδικτυακά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς το lockdown πυροδότησε έναν από τους σημαντικότερους μετασχηματισμούς που έχει δει ποτέ ο τομέας λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κλείσιμο περισσότερων από 750.000 επιχειρήσεων όταν επιβλήθηκε το lockdown στις 23 Μαρτίου οδήγησε τον υψηλότερο αριθμό νέων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου που καταγράφηκαν ποτέ σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών.

Η έρευνα της Growth Intelligence, η οποία χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση εκατομμυρίων ιστοτόπων επιχειρήσεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε ότι ο τομέας της μόδας και της ένδυσης πρωτοστάτησε, με 8665 εμπόρους λιανικής να προσθέτουν νέες μεθόδους και τεχνολογία πληρωμής ηλεκτρονικού εμπορίου.

Άλλοι επιχειρηματικοί κλάδοι που οδηγήθηκαν στο Διαδίκτυο με τη σειρά τους ήταν οι εταιρείες παραγωγής, λιανικής τροφίμων και ποτών και βιομηχανικών προϊόντων παραγωγής τροφίμων.

Σύμφωνα με την έρευνα, πολλές από αυτές τις εταιρείες που συνήθως είχαν παρουσία μέσω τρίτων λιανικών καταστημάτων έχουν αρχίσει να πωλούν απευθείας στους καταναλωτές στο διαδίκτυο για πρώτη φορά.

Επιπλέον, από τις εκτιμώμενες 762.250 επιχειρήσεις που έκλεισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του lockdown, μόλις 308.861 έχουν ξανανοίξει πλήρως, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 41%.

Οι υπόλοιπες 453.389 είτε είναι ακόμη πλήρως κλειστές είτε λειτουργούν υπό αυστηρούς περιορισμούς που σημαίνει μείωση εσόδων, οπότε ο αριθμός των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται το ηλεκτρονικό εμπόριο θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται δραματικά.

Είναι αξιοσημείωτη η ταχύτητα με την οποία έχουν προσαρμοστεί οι μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα και η μη δυνατότητα να μην μπορούν να κάνουν εμπόριο με την παραδοσιακή έννοια υπήρξε καταλύτης στην οδήγηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Χιλιάδες επιχειρήσεις αξιοποιούν στο έπακρο την τεράστια ευκαιρία που δημιουργεί η αυξανόμενη ζήτηση για διαδικτυακές αγορές. Ενώ τα δεδομένα δείχνουν μια πολύ αργή επιστροφή σε αυτό που προηγουμένως θεωρούσαμε «κανονικό», το νέο περιβάλλον ανοίγει νέες αγορές και αυτό θα αναζωογονήσει την οικονομία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.