25 Απρ 2024
READING

Ελληνικό | Μεγαλύτερο και από το Central Park

2 MIN READ

Ελληνικό | Μεγαλύτερο και από το Central Park

Ελληνικό |  Μεγαλύτερο και από το Central Park

Ένα πολύ σημαντικό έργο, μία επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσει 80.000 νέες θέσεις εργασίας – εκ των οποίων οι 10.000 στη φάση της κατασκευής – και θα προσελκύσει 1.000.000 νέους τουρίστες, συμβάλλοντας στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4%, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Ελληνικό, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Tα διεθνή ΜΜΕ – για δεύτερη ημέρα – μόνο θετικά σχολιάζουν την έναρξη της μεγάλης αυτής επένδυσης, κάνοντας λόγο για έργο τεράστιας συμβολικής και αναπτυξιακής σημασίας, μεγαλύτερο ακόμη κι από το Σέντραλ Παρκ.

To Reuters συγκεκριμένα, αναφέρει: «Η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες την Παρασκευή για ένα έργο ακινήτων που θα μετατρέψει ένα αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο στις ακτές της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό».

Και τα αμερικανικά ΜΜΕ, όμως, σχολιάζουν την έναρξη του έργου στο Ελληνικό. Το ABC σε θέμα με τίτλο «Ελλάδα: Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο» αναφέρει το χρονικό της μεγάλης επένδυσης, αναμεταδίδοντας το τηλεγράφημα του Associated Press.

Στην τελετή έναρξης εργασιών στο Ελληνικό αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της οικονομικής Handelsblatt.

Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα υλοποιεί το μεγαλύτερο αστικό αναπτυξιακό πρότζεκτ της Ευρώπης» η εφημερίδα σημειώνει ότι «ξεκίνησε και επίσημα η ανάπλαση στο «αεροδρόμιο- φάντασμα του Ελληνικού». Για την Ελλάδα το εγχείρημα έχει μεγάλη συμβολική και οικονομική σημασία».

Σε μια έκταση 6,2 τετρ. χιλ. θα κατασκευαστούν τα επόμενα χρόνια ξενοδοχεία, διαμερίσματα, εμπορικά κέντρα, γραφεία, χώροι αναψυχής, ένα καζίνο και το μεγαλύτερο πάρκο της ελληνικής πρωτεύουσας. Με έναν επενδυτικό όγκο 8 δις ευρώ το Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο αστικό αναπτυξιακό πρότζεκτ της Ευρώπης».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αναφερόμενη στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης από το Ελληνικό, η ΗΒ σχολιάζει: «Για τη χώρα το εγχείρημα έχει όντως μεγάλη συμβολική και οικονομική σημασία.

Σηματοδοτεί το ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη 10χρονη οικονομική κρίση και ύφεση. Το Ελληνικό συμβολίζει την απαρχή μιας νέας εποχής. Οι εργασίες ανάπλασης θα προσφέρουν απασχόληση σε 10.000 ανθρώπους. Μετά την ολοκλήρωση θα δημιουργηθούν 80.000 θέσεις εργασίας».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.