23 Απρ 2024
READING

Πτώση πωλήσεων 33,3% βίωσε η Ford στο β’ τρίμηνο του 2020

2 MIN READ

Πτώση πωλήσεων 33,3% βίωσε η Ford στο β’ τρίμηνο του 2020

Πτώση πωλήσεων 33,3% βίωσε η Ford στο β’ τρίμηνο του 2020

Κατά 33,3% μειώθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων της Ford Motor στις ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, επιβεβαιώνοντας τις αρνητικές προβλέψεις από μέρους των «παικτών» της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο κορωνοϊος είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλά lockdown, και κατ’ επέκταση οι πελάτες παρέμειναν στο σπίτι τους, ενώ οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα εργοστάσια παρέμειναν κλειστά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η πτώση των πωλήσεων της Ford θεωρείται μικρότερη εν συγκρίσει με την αντίστοιχη των ανταγωνιστών της.

Για παράδειγμα, η General Motors ανέφερε μείωση της τάξεως του 34% στις πωλήσεις της κατά το β’ τρίμηνο του 2020, ενώ η Fiat Chrysler ανέφερε πτώση στην πώληση των οχημάτων της κατά 38,6%.

Οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ αναμενόταν να μειωθούν κατά περίπου 34% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τις εταιρείες ερευνών της αγοράς αυτοκινήτων, Edmunds και ALG.

Όπως επισημαίνεται, το β’ τρίμηνο του 2020 αναμένεται να αποτελέσει το χειρότερο της χρονιάς για τις αυτοκινητοβιομηχανίες εξαιτίες της πανδημίας του Covid-19.

Κάθε όχημα στην οικογένεια της Ford, εκτός από το Explorer SUV και το Ford Ranger μεσαίου μεγέθους ήταν μειωμένα κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Τα προαναφερθέντα μοντέλα κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους κατά 12,4% και 19,8% αντίστοιχα.

Η Ford ανέφερε ότι οι λιανικές πωλήσεις που σημείωσε κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μειώθηκαν κατά 14,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης μιας πτώσης της τάξεως του 0,4% στις πωλήσεις φορτηγών και 22% πτώση στα SUV. Οι συνολικές πωλήσεις λιανικών αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 34,7%.

Παρά, όμως, τις προαναφερθείσες μειώσεις των μεγεθών της, η Ford ανέφερε πως το μερίδιο λιανικής της αυξήθηκε κατά μέσο όρο σε 13,3%, το οποίο και αποτελεί το καλύτερο τρίμηνο λιανικής που έχει πετύχει η αυτοκινητοβιομηχανία κατά την τελευταία πενταετία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.