25 Απρ 2024
READING

Τα brands αυξάνουν την δαπάνη digital marketing, παρά την πτώση των εσόδων

2 MIN READ

Τα brands αυξάνουν την δαπάνη digital marketing, παρά την πτώση των εσόδων

Τα brands αυξάνουν την δαπάνη digital marketing, παρά την πτώση των εσόδων

Κάτι παραπάνω από τα 2/3 των επιχειρήσεων έχουν βιώσει μειωμένα έσοδα από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από το Digital Marketing Institute (DMI), το οποίο και εδρεύει στο Δουβλίνο.

Δεν αποτελεί έκπληξη καθώς τα brands και οι retailers, ειδικά οι μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, έχουν μειώσει τις συνολικές δαπάνες marketing και διοχετεύουν τις διαφημίσεις τους στο διαδίκτυο.

Οι συνολικότερες προσπάθειες marketing έχουν μετατοπιστεί σε διαδικτυακά σεμινάρια, οργανικό περιεχόμενο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, SEO και ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς το digital δείχνει να «στρώνει» τον δρόμο ως ένας τρόπος απάντησης στο Covid-19.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την μελέτη η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού έχει δοκιμάσει την ετοιμότητα όλων των εταιρειών να προσαρμοστούν και να αλλάξουν. Προκάλεσε τους οργανισμούς – να προσαρμόσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ και να αντιδράσουν με έναν πιο ξεκάθαρα ψηφιακό τρόπο.

Η πανδημία του Covid-19 έχει επαναπροσδιορίσει το customer journey συνολικά, μα και την εμπειρία που βιώνουν οι ίδιοι οι πελάτες. Παράλληλα, δημιούργησε ένα περιβάλλον όπου η σχέση μεταξύ του ηλεκτρονικού εμπορίου και της προσφοράς μιας εξατομικευμένης εμπειρίας είναι λεπτή και όπου οι ψηφιακές προσπάθειες οφείλουν να ενταθούν.

Οι επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους έχουν δει τον προϋπολογισμό marketing τους να μειώνεται, περιορίζεται ή ακόμη και να περιστρέφεται μόνο σε βασικές δαπάνες. Αυτό περιλαμβάνει προϋπολογισμούς marketing, όπου περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην έρευνα πανδημίας της DMI επιβεβαίωσαν ότι έχουν μειωθεί τα εν λόγω budget.

Οι ψηφιακές στρατηγικές είναι πιο σημαντικές από ποτέ, καθώς παρά τη μείωση των συνολικών προϋπολογισμών, οι digital προϋπολογισμοί αυξάνονται.

Μάλιστα, το 49% των όσων συμμετείχαν στην έρευνα εστίασαν τις δαπάνες marketing τους σε ψηφιακά μέσα και 28% εξ’ αυτών έχουν ξοδέψει 90% ή και περισσότερο του προϋπολογισμού marketing τους σε ψηφιακές παρά παραδοσιακές στρατηγικές.

 Ενώ η βιομηχανία δεν προέβλεπε την ένταση της κρίσης, ορισμένες εταιρείες μόδας διαπιστώνουν ότι είναι καλύτερα εξοπλισμένες από άλλες – κυρίως λόγω της ψηφιακής τεχνογνωσίας τους, όπως ισχυρίζονται αναλυτές της DMI.

Όπως έχει διαπιστωθεί, ορισμένες εταιρείες ένδυσης, μόδας και ειδών πολυτελείας δεν έχουν επιβιώσει από την πανδημία, ενώ ορισμένες άλλες θα εμφανιστούν σε καλύτερη θέση για το μέλλον, ισχυρίζεται η ίδια έρευνα της DMI. Αναμφίβολα, πολλά θα εξαρτηθούν από τις ψηφιακές και αναλυτικές τους δυνατότητες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.