25 Απρ 2024
READING

Ηλεκτρικοί φορτιστές οχημάτων στα drive-thrus των McDonald’s στην Αγγλία

2 MIN READ

Ηλεκτρικοί φορτιστές οχημάτων στα drive-thrus των McDonald’s στην Αγγλία

Ηλεκτρικοί φορτιστές οχημάτων στα drive-thrus των McDonald’s στην Αγγλία

Τα σχέδιά της για την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων ταχείας φόρτισης στα καινούρια drivethrus της στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και σε όσα από τα υφιστάμενα καταστήματά της διαθέτουν τις ανάλογες εγκαταστάσεις, γνωστοποίησαν τα McDonalds.

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα ταχείας εστίασης συνεργάζεται για το εν λόγω project με την εταιρεία InstaVolt, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι δυο πλευρές εξετάζουν το σενάριο να εξασφαλίζουν φόρτιση ενός οχήματος κατά 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά!

Όπως συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο, έτσι και στην Μεγάλη Βρετανία η πανδημία έχει πλήξει κάτι παραπάνω από σημαντικά τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εταιρείας Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT) της Γηραιάς Αλβιώνας, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων τον Μάιο μειώθηκαν κατά 89% σε σύγκριση με το 2019.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, οι εγγραφές ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 21,5%, μια ώθηση που η SMMT απέδωσε σε προπαραγγελίες των τελευταίων premium μοντέλων που παραδόθηκαν στους καταναλωτές.

Μάλιστα, πριν από την έλευση της πανδημίας του Covid-19 στην αγορά, οι εγγραφές ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας στην Αγγλία αυξήθηκαν σε 37.850 το 2019, σύμφωνα με το SMMT. Μέγεθος αυξημένο κατά 144% εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο έτος, όταν καταγράφηκαν 15.510 ηλεκτρικά οχήματα.

Από την πλευρά της, η McDonalds δήλωσε ότι η συνεργασία της με την InstaVolt θα “ενισχύσει την προσβασιμότητα της ταχείας φόρτισης για οδηγούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας ένα δίκτυο βολικών, όσο και αναγνωρίσιμων τοποθεσιών πέρα από πρατήρια καυσίμων, κατοικημένους δρόμους και χώρους εργασίας”.

Μπορεί η ανακοίνωση της εταιρείας να αφορά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, εντούτοις όμως τα τελευταία χρόνια η McDonalds εισήγαγε εγκαταστάσεις φόρτισης σε τοποθεσίες που διαθέτει σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών και της Σουηδίας.

Κατ’ αυτό τον τρόπο πραγματοποιούνται αργά μεν, αλλά με σταθερά βήματα ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή στον τομέα των μεταφορών.

Μόλις προ ημερών, η Volkswagen σημείωσε ότι το τελευταίο μοντέλο εσωτερικής καύσης είχε παραχθεί στη μονάδα που διαθέτει στην πόλη Zwickau της Σαξονίας.

Μάλιστα, στις προθέσεις της εταιρείας είναι μόνο ηλεκτρικά οχήματα Volkswagen να κατασκευάζονταν στη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών, οι ηλεκτρικές εκδόσεις δύο άλλων μεγάλων εμπορικών σημάτων, των Audi και Seat, αναμένεται να κατασκευαστούν εκεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.