20 Απρ 2024
READING

Η Norwegian Air ακυρώνει παραγγελία 97 αεροσκαφών Boeing

1 MIN READ

Η Norwegian Air ακυρώνει παραγγελία 97 αεροσκαφών Boeing

Η Norwegian Air ακυρώνει παραγγελία 97 αεροσκαφών Boeing

Στην ακύρωση της παραγγελίας 97 αεροσκαφών Boeing, με την ταυτόχρονη κατάθεση αίτησης αποζημίωσης από την αμερικανική κατασκευάστρια για το γεγονός ότι αναγκάστηκε να καθηλώσει στο έδαφος τα μοντέλα αεροσκαφών 737 MAX και 787 εξαιτίας προβλημάτων στις μηχανές τους, προχωρά η Norwegian Air.

Συγκεκριμένα, η τελευταία ακύρωσε την παραγγελία 92 αεροσκαφών 737 MAX, πέντε 787 Dreamliners, καθώς επίσης και τις συμφωνίες παροχής υπηρεσιών GoldCare που σχετίζονται με αμφότερους τους τύπους αεροσκαφών.

Κίνηση που έρχεται με την ταυτόχρονη έναρξη των δοκιμαστικών πτήσεων των 737 MAX, προκειμένου να λάβει έγκριση από την πλευρά των ρυθμιστικών αρχών ώστε να επιστρέψουν στο αεροπορικό τους έργο.

Την ίδια στιγμή, ο Νορβηγικός αερομεταφορέας κατέθεσε νομική αξίωση για την επιστροφή των πληρωμών που πραγματοποίησε πριν την παράδοση των αεροσκαφών, καθώς επίσης και σχετική αποζημίωση για τις απώλειες εσόδων που είχε από το γεγονός ότι αναγκάστηκε να καθηλώσει στο έδαφος τα υφιστάμενα αεροσκάφη των σειρών 737 MAX και 787.

Από την πλευρά της η Boeing ανέφερε πως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Norwegian σε μια προσπάθεια εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης, η οποία θα επιτρέψει σε αμφότερες τις πλευρές να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους εξαιρετικά απαιτητικούς όσο και δύσκολους καιρούς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.