19 Απρ 2024
READING

Η εκτόξευση του online breakfast καλά κρατεί

3 MIN READ

Η εκτόξευση του online breakfast καλά κρατεί

Η εκτόξευση του online breakfast καλά κρατεί

Η online δαπάνη για είδη breakfast από τις αλυσίδες έτοιμου φαγητού στις ΗΠΑ σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ των εβδομάδων 16 Μαρτίου και 13 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από μελέτη της EdisonTrends.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των εβδομάδων της 16ης Μαρτίου και της 13ης Απριλίου 2020, οι καταναλωτές διπλασίασαν σχεδόν τις δαπάνες τους προκειμένου να αγοράσουν είδη πρωινού γρήγορου φαγητού που παραγγέλθηκαν μέσω υπηρεσιών παράδοσης τρίτων, σύμφωνα με την Edison Trends.

Η τελευταία μελετά ανώνυμα και συγκεντρωτικά e-έσοδα που προέρχονται από εκατομμύρια καταναλωτές στις ΗΠΑ. Οι διαδικτυακές δαπάνες των καταναλωτών για γεύματα πρωινού γρήγορου φαγητού κορυφώθηκαν την εβδομάδα της 11ης Μαΐου και έκτοτε μειώθηκαν ελαφρά.

 Η μελέτη της Edison Trends διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ ξοδεύουν πολύ περισσότερα για παραγγελίες πρωινού από τα McDonalds από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές τους.

Η εν λόγω αλυσίδα υπήρξε από καιρό κυρίαρχη δύναμη στο πρωινό, το οποίο αντιπροσώπευε περίπου το ένα τέταρτο των πωλήσεών της στις ΗΠΑ πριν από την εκδήλωση της πανδημίας!

Παρόλα αυτά, το ξέσπασμα της πανδημίας ανέβασε τη συνολική απόδοση του τομέα breakfast των McDonalds.

Στα τέλη Μαρτίου, η περίγημη αλυσίδα αναγκάστηκε να αφαιρέσει την επιλογή του alldaybreakfast από τα μενού της προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία της με ομαλό όσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Τα Dunkin’ και Starbucks στα μέσα Απριλίου σημείωσαν άνοδο στον τομέα online πώλησης breakfast, κατάσταση που συνεχίστηκε και κατά τον Μάιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα αρτοσκευάσματα της Starbucks, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο μενού πρωινού, δεν συμπεριλήφθηκαν στα δεδομένα του Edison Trends.

Το Burger King της Yum Brands, το Taco Bell και το Restaurant Brands International, σημείωσαν πιο μικρέςαυξήσεις στις online πωλήσεις για είδη πρωινού. Βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι λ.χ. πολλοί franchisees της Taco Bell αποφάσισαν να ανοίξουν τις τοποθεσίες τους αργότερα μέσα στην ημέρα λόγω της πανδημίας, η οποία αφαιρεί αποτελεσματικά το πρωινό από το μενού τους.

Ωστόσο, η πανδημία δεν οδήγησε όλες τις αλυσίδες γρήγορου φαγητού να βλέπουν περισσότερες παραγγελίες πρωινού από ποικίλα delivery apps.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα Wendys βίωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο στην μέση online δαπάνη για breakfast φέτος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου 2020, όταν και κυκλοφόρησε επίσημα το breakfast μενού της σε παναμερικανικό επίπεδο.

Επιπροσθέτως, μια προσφορά για ένα δωρεάν πρωινό εκτόξευσε τις παραγγελίες πρωινού την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 13 Απριλίου 2020, παρά το γεγονός ότι η online δαπάνη περιορίστηκε σε σχέση με την εβδομάδα της έναρξης.

Καθώς ολοένα και περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπουν στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι τις σάλες τους, ορισμένες αλυσίδες μαζικής εστίασης προσπαθούν να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τις πωλήσεις πρωινού με νέες προσφορές και την προσθήκη καινούριων ειδών στα μενού τους.

Για παράδειγμα, τα Burger King και Starbucks έχουν προσθέσει το meatless λουκάνικο της Impossible Foods στις επιλογές των πελατών νωρίς το πρωί, ενώ το Panera Bread προσφέρει δωρεάν συνδρομές για καφέ για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.