19 Απρ 2024
READING

Πολλοί οι μνηστήρες για την Lipton

1 MIN READ

Πολλοί οι μνηστήρες για την Lipton

Πολλοί οι μνηστήρες για την Lipton

Η επικείμενη πώληση του τομέα τσαγιού της Unilever, στην οποία περιλαμβάνεται και η Lipton, φαίνεται πως αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για μια σειρά από επιχειρήσεις και επενδυτές, οι οποίοι σπεύδουν να γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για το brand που είναι συνώνυμο του τσαγιού.

Συγκεκριμένα, ήδη έξι ομάδες επενδυτών προετοιμάζονται να καταθέσουν σχετική οικονομική πρόταση, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Ελβετική εταιρεία – ιδιοκτήτρια της Βρετανικής σοκολατοποιϊας Barry Callebaut (JacobHoldings), καθώς επίσης και πολλές εταιρείες private equity, όπως λ.χ. οι KKR, Bain Capital, AdventInternational, Blackstone Group.

Παράλληλα, μια ακόμη εταιρεία private equity, η Cinven, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Επενδυτική Εταιρεία του Αμπού Ντάμπι προκειμένου να καταθέσουν κοινή πρόταση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, υπολογίζεται πως η Unilever θα μπορεί να προσποριστεί μέχρι και 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την επικείμενη πώληση, η διαδικασία της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του φετινού καλοκαιριού

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.