Η Gucci κάνει ολική επαναφορά

Η Gucci αύξησε 9% τις τιμές στις τσάντες, ακολουθώντας τις ανταγωνίστριες Louis Vuitton kai Chanel, σε ένα στοίχημα ότι τα σήματά τους εξακολουθούν να προσελκύουν τους πλούσιους καθώς τα κορυφαία brands πολυτελείας προσπαθούν να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο του Covid-19.

Η βιομηχανία της μόδας πολυτελείας, η οποία παίζει εξέχοντα ρόλο στην οικονομία της Γαλλίας και της Ιταλίας, έχει πληγεί σκληρά από τα lockdowns και το κλείσιμο καταστημάτων σε όλον τον κόσμο και θ αμπορούσε να αντιμετωπίσει πολλά χρόναι αβεβαιότητας, καθώς μειώνεται το εισόδημα των νοικοκυριών.

Οι αναλυτές λένε ότι η αλλαγή τιμής θα μειώσει το χάσμα μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, όπουν οι καταναλωτές έκαναν ουρές μετά την άρση του lockdown.

Πάντως η τιμή σε ευρώ της Dionysus στην Κίνα παραμένει και μετά την αύξηση 28% υψηλότερη από την Ιταλία. H διαφορά είναι στο 23% για την Zumi.

Η Chanel τον Μάιο αύξησε παγκοσμίως τις τιμές στις τσάντες της και σε άλλα δερμάτινα μικρά είδη ως αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους πρώτων υλών, εξαιτίας της αναστάτωσης την εφοδιαστική αλυσίδα στο πλαίσιο της πανδημίας.

Νέοι συνεργάτες

Ο οίκος Gucci έχει μια ομάδα νέων συνεργατών – και δεν είναι ηθοποιοί, μουσικοί ή σκέιτερ. Είναι μια ομάδα gamers.

Στο πλαίσιο σύμπραξης που ανακοινώθηκε, ο πολυτελής ιταλικός οίκος μόδας αποκάλυψε ότι συνεργάζεται με τον οργανισμό esports, Fnatic -ο οποίος υπογράφει συμβόλαια με πρωταθλητές παίκτες απ’ όλο τον κόσμο του gaming- για ένα ρολόι.

Το ρολόι Gucci Dive

Σχεδιασμένο και «εμπνευσμένο από την εξέχουσα ομάδα του League of Legends της Fnatic» το ρολόι Gucci Dive κυκλοφορεί στα χρώματα της ομάδας των gamers, πορτοκαλί και μαύρο και φέρει επίσης το λογότυπό τους. Το ρολόι κυκλοφορεί σε 100 κομμάτια και για να το αποκτήσουν οι θαυμαστές της ομάδας (η Fnatic μπορεί να υπερηφανεύεται για περίπου 15 εκατομμύρια) η τιμή είναι 1.150 αγγλικές λίρες.

Τον Ιανουάριο οι παίκτες της Fnatic LoL κάθισαν στην πρώτη σειρά στην επίδειξη της ανδρικής σειράς του Gucci στο Μιλάνο, εξέλιξη που ήταν σαφώς ένας προάγγελος της συνεργασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here