25 Απρ 2024
READING

Ο Οίκος Dior σχεδιάζει μια ψηφιακή επίδειξη, μα θα επιστρέψει στο φυσικό format από τον Σεπτέμβριο

2 MIN READ

Ο Οίκος Dior σχεδιάζει μια ψηφιακή επίδειξη, μα θα επιστρέψει στο φυσικό format από τον Σεπτέμβριο

Ο Οίκος Dior σχεδιάζει μια ψηφιακή επίδειξη, μα θα επιστρέψει στο φυσικό format από τον Σεπτέμβριο

Ο κορυφαίος Γαλλικός οίκος μόδας Dior, που ανήκει στην LVMH, σχεδιάζει να παραμείνει πιστός στο πρόγραμμα της εβδομάδας μόδας του Παρισιού, παρά το γεγονός ότι ανταγωνιστικά εμπορικά brand, όπως οι Gucci και Michael Kors ακολουθούν διαφορετική ρότα.

Η συλλογή cruise του οίκου Dior θα παρουσιαστεί στις 22 Ιουλίου και εκτός των ημερομηνιών της εβδομάδας μόδας του Παρισιού, από την Piazza del Duomo στο Λέτσε της Απουλίας, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε παγκόσμιο κοινό.

Παράλληλα, ο Γαλλικός Οίκος αναμένεται να επιστρέψει στα show με «κλασικό» format τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας την κολεξιόν για την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.

«Θα υπάρχει πάντα θέση για μια ζωντανή επίδειξη μόδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Dior, PietroBeccari και συνέχισε: «Η πολυτέλεια, και το συναίσθημα που αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία πάντοτε, θα βρίσκονται εκεί και μετά την πανδημία του Covid-19.

Σε αυτό επικεντρωνόμαστε. Οι επιδείξεις μόδας είναι σημαντικές, όχι μόνο για τον Οίκο Dior, αλλά και για το δίκτυο επιχειρήσεων και ατόμων που υποστηρίζει. Από την πλευρά μας, θα βρισκόμαστε παρόντες κατά την εβδομάδα μόδας από τον προσεχή Σεπτέμβριο».

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η βιομηχανία της μόδας έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανταποκριθεί στη νέα ψηφιακή επιταγή εν μέσω του Covid-19, με την Chanel να προσφέρει μια επτάλεπτη ταινία μόδας στο Instagram, ενώ από την πλευρά του το London Fashion Week, αναδιαμορφώνεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνομιλιών, podcasts και εικονικών εκθεσιακών χώρων.

Ωστόσο, οι πρώτες προσπάθειες έχουν επικριθεί για έλλειψη έμπνευσης και χαμηλή συμμετοχή όσο και διάδραση από την πλευρά του κοινού.

Από την πλευρά της, η Dior ανέφερε ότι η συλλογή της, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τοπικούς τεχνίτες και καλλιτέχνες στην Απουλία εξ ολοκλήρου μέσω τηλεφώνου και βίντεο, απευθύνεται σε παγκόσμιους αγοραστές και τον Τύπο φυσικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.