Η Apple ενισχύει την ιδιωτικότητα στο mobile

Μία ακόμα δέσμη πρωτοβουλιών στο όνομα της ιδιωτικότητας των χρηστών της αναλαμβάνει η Apple.

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προγραμματιστών της, η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά updates στο οικοσύστημα iOS, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις εταιρείες που προσβλέπουν στο in-app advertising.

Πλέον, οι developers θα πρέπει να ζητούν τη συναίνεση των χρηστών των συσκευών iOS προκειμένου τρίτες εταιρείες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Στην πράξη, η κίνηση αυτή καθιστά το αναγνωριστικό διαφημίσεων (IDFA) προαιρετικό και η στόχευση δεν θα μπορεί να γίνεται από προεπιλογή.

Στο πλαίσιο του iOS 14 update, η Apple θα απαιτεί από τους προγραμματιστές να αποκαλύπτουν ποια data συλλέγουν, καθώς και τα third parties με τα οποία τα μοιράζονται.

Η Apple αποκάλεσε τις νέες αυτές προδιαγραφές «διατροφική ετικέτα για την ιδιωτικότητα», ενώ οι προϊοντικές σελίδες του App Store θα περιλαμβάνουν συνοπτικά στοιχεία για τις πρακτικές ασφάλειας των δεδομένων που ακολουθούν οι developers, χρησιμοποιώντας καθημερινό και κατανοητό λόγο.

Επιπλέον, η εταιρεία θα λανσάρει και τη δυνατότητα «Sign in with Apple», με την οποία οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν την κατά προσέγγιση τοποθεσία τους με τους developers όταν τους παραχωρούν πρόσβαση και όχι τις ακριβείς συντεταγμένες τους.