20 Απρ 2024
READING

Το Amazon εξαγοράζει το start-up αυτόνομων οχημάτων Zoox

2 MIN READ

Το Amazon εξαγοράζει το start-up αυτόνομων οχημάτων Zoox

Το Amazon εξαγοράζει το start-up αυτόνομων οχημάτων Zoox

Το Amazon συμφώνησε να καταβάλει πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τη start-up αυτόνομων οχημάτων Zoox.

Η απόφαση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου θα έχει σαν αποτέλεσμα την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον πιο σημαντικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα χρόνια, την τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων.

Σύμφωνα με προβλέψεις των αναλυτών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και των διοικήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο, η ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης είναι μια από τις δυο πιο μεγάλες και σημαντικές προκλήσεις του κλάδου.

Η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση αποτελούν το νέο πεδίο δράσης των εταιρειών και γι’ αυτό επενδύουν μεγάλα ποσά για να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα σχετικά προγράμματα, τα οποία θα τους εξασφαλίσουν την δυνατότητα να αποσπάσουν υψηλά μερίδια από την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων

Η Zoox ιδρύθηκε το 2014 από τον Αυστραλό καλλιτέχνη-σχεδιαστή Tim Kentley-Klay, και τον Jesse Levinson, γιο του προέδρου της Apple Arthur D. Levinson, ο οποίος ανέπτυξε τεχνολογία αυτο-οδήγησης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Τον Δεκέμβριο του 2018, η Zoox έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε έγκριση για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αυτόνομης οδήγησης του κοινού στην Καλιφόρνια. Έως τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με το Bloomberg, η Zoox είχε συγκεντρώσει 800 εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρηματικό κεφάλαιο.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.