25 Απρ 2024
READING

Πιο κοντά στην απόκτηση του 16% της βρετανικής Deliveroo το Amazon

1 MIN READ

Πιο κοντά στην απόκτηση του 16% της βρετανικής Deliveroo το Amazon

Πιο κοντά στην απόκτηση του 16% της βρετανικής Deliveroo το Amazon

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην απόκτηση ποσοστού 16% στη βρετανική εταιρεία διανομής φαγητού Deliveroo έκανε ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, καθώς η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (Competition and Markets Authority – CMA) έδωσε “προσωρινή έγκριση” για την επένδυση.

“Κοιτάζοντας προσεκτικά το μέγεθος της συμμετοχής και πώς θα επηρεάσει τα κίνητρα της Amazon, καθώς και τον επίπεδο του ανταγωνισμού που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει η εταιρεία στη διανομή φαγητού και τροφίμων, διαπιστώσαμε ότι η επένδυση δεν αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους πελάτες”, ανάφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της έρευνας της CMA, Stuart McIntosh.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η Amazon παρείχε υπηρεσίες διανομής φαγητού στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της Amazon Restaurants, η οποία όμως διέκοψε τη δραστηριότητά της το 2018 και έκλεισε εντελώς το επόμενο έτος.

Η Deliveroo χαιρέτισε την απόφαση, επισημαίνοντας ότι αποτελεί θετική εξέλιξη για τους πελάτες και τα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η CMA πάντως πρόσθεσε ότι μπορεί να απαιτηθεί περαιτέρω έρευνα εάν η Amazon αποφασίσει να προσπαθήσει να αυξήσει το μερίδιό της.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.