24 Απρ 2024
READING

Aldi και η Lidl θα συνεχίσουν να προωθούν το online delivery σε Αγγλία και Αμερική

2 MIN READ

Aldi και η Lidl θα συνεχίσουν να προωθούν το online delivery σε Αγγλία και Αμερική

Aldi και η Lidl θα συνεχίσουν να προωθούν το online delivery σε Αγγλία και Αμερική

Η Aldi και το Lidl ετοιμάζονται να προωθήσουν περαιτέρω την παράδοση των ειδών παντοπωλείου μέσω διαδικτύου, αφού έχασαν από πιο ψηφιακά σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια του lockdown.

Το ζευγάρι των Γερμανών εκπτωτικών εταιρειών είχε αποφύγει μέχρι τώρα την παράδοση διαδικτυακών ειδών παντοπωλείου για την προστασία των περιθωρίων κερδοφορίας και την αποφυγή του υψηλού κόστους παράδοσης φρέσκων τροφίμων, το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό ασυμβίβαστο με τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Ωστόσο, η αύξηση της ζήτησης για παραδόσεις στο σπίτι κατά το lockdown προβλέπεται σε μεγάλο βαθμό να συνεχιστεί πολύ μετά τη χαλάρωση των μέτρων, καθώς πολλοί ηλικιωμένοι αγοραστές εξοικειώθηκαν με τις ψηφιακές αγορές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Kantar και Nielsen, η δραματική αύξηση του μεριδίου αγοράς της Aldi και της Lidl έχει μεταβληθεί λόγω της έλλειψης διαδικτυακών υπηρεσιών, ενώ το μερίδιο αγοράς των διαδικτυακών σούπερ μάρκετ έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας.

Αυτό ανάγκασε και τις δύο επιχειρήσεις να εξερευνήσουν νέες μεθόδους παροχής διαδικτυακής παράδοσης διατηρώντας παράλληλα το χαμηλό κόστος.

Το ξέσπασμα του κορανοϊού είναι πιθανό να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αναμένουμε να δούμε πολλές ακόμη εξελίξεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και από τους δύο λιανοπωλητές στο άμεσο μέλλον.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Aldi συνεργάστηκε με τον γίγαντα παράδοσης Deliveroo για να προσφέρει παράδοση κατ ‘οίκον σε εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές για πρώτη φορά και όπως λέει, εάν η υπηρεσία αποδειχθεί επιτυχής, θα μπορούσε να διατεθεί σε όλα τα 875 καταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις Η.Π.Α. ξεκίνησε μια υπηρεσία παραλαβής στο πεζοδρόμιο, που θα είναι διαθέσιμη σε 600 από τα καταστήματά της μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, ο αντίπαλός της Lidl άρχισε να δοκιμάζει μια νέα πρωτοβουλία click & collect σε επιλεγμένο αριθμό καταστημάτων στην Πολωνία.

Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν τα προιόντα στο διαδίκτυο, για να τα παραλάβουν από το προσωπικό της Lidl και να πληρώσουν κατά τον χρόνο παραλαβής της επιλογής τους.

Στις αρχές Μαΐου, αποκαλύφθηκε ότι η μητρική εταιρεία της Lidl, Schwarz Group, “μπαίνει” στο Amazon, ξεκινώντας τη δική της υπηρεσία cloud computing.

Η Schwarz Group, η οποία κατέχει τόσο τη Lidl όσο και την Kaufland, εγκαινιάζει την δική της είσοδο στις Amazon Web Services (AWS) μετά την πρόσφατη εξαγορά του ειδικού λογισμικού Camao IDC.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.