19 Απρ 2024
READING

Συνένωση δυνάμεων Carrefour και Google για το λανσάρισμα φωνητικών αγορών τροφίμων

3 MIN READ

Συνένωση δυνάμεων Carrefour και Google για το λανσάρισμα φωνητικών αγορών τροφίμων

Συνένωση δυνάμεων Carrefour και Google για το λανσάρισμα φωνητικών αγορών τροφίμων

Οι Carrefour και Google επιχειρούν μέσω ενός project να προσφέρουν στους πελάτες τους μια εντελώς νέα εμπειρία online αγοράς τροφίμων που θα βασίζεται σε φωνητικές εντολές.

Η εν λόγω υπηρεσία γίνεται πραγματικότητα μέσω της αξιοποίησης του Google Assistant, ενός ψηφιακού βοηθού που διατίθεται σε smartphone και άλλες συσκευές και αποτελεί μέρος της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Carrefour και Google, που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018.

 Όπως ανέφερε η Amélie OudéaCastéra, Εκτελεστική Διευθύντρια του Carrefour Group για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα δεδομένα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό: «Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αναμφίβολα εξασφαλίζει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την Carrefour αναφορικά με την τεχνολογία και την συνολικότερη εμπειρία των πελατών.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Carrefour αποτελεί τον πρώτο retailer σε παγκόσμιο επίπεδο που ενοποιεί τη νέα εμπειρία πραγματοποίησης αγορών ειδών παντοπωλείου με φωνητικές εντολές στον Google Assistant.

Η εν λόγω καινοτομία, που αναπτύχθηκε με την Google, αναμένεται να επιταχύνει περαιτέρω την πορεία του ηλεκτρονικού εμπορίου εντός των κόλπων της Carrefour».

Μέσω της συγκεκριμένης κίνησης επιχειρείται να απλοποιηθεί και ταυτόχρονα εξατομικευτεί η shopping εμπειρία τροφίμων, προστατεύοντας παράλληλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Πως δουλεύει το νέο project των δύο πλευρών; Ο Google Assistant επιτρέπει στον χρήστη να προσθέτει προϊόντα στη λίστα αγορών του μέσω της χρήσης φωνής, χρησιμοποιώντας κοινές λέξεις όπως λ.χ. «βούτυρο» ή «γάλα», «ψωμί», «τυρί» κ.ο.κ.

Η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής του Google Assistant βοηθά στον χειρισμό συγκεκριμένων ονόματα προϊόντων αλλά και επωνυμιών και brand names.

Καθώς αυτός βρίσκεται συνδεδεμένος με το απόθεμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Carrefour, μπορεί αυτομάτως να μετατρέψει αυτήν τη λίστα σε καλάθι αγοράς που διατίθενται προς πώληση στο carrefour.fr.

Οι αγοραστές μπορούν επίσης να μοιραστούν τη λίστα τους με άλλα άτομα, τα οποία μπορούν να προσθέσουν τα προϊόντα που επιθυμούν ή να προσθέσουν μια προαιρετική λειτουργία “Voice Match” προκειμένου να ανταποκρίνεται αποκλειστικά στη φωνή του συγκεκριμένου πελάτη.

Η μετατροπή είναι προσαρμοσμένη, επομένως τα προιόντα που προστίθενται στο καλάθι αγορών από τον Google Assistant αντικατοπτρίζουν όσο το δυνατόν πιο κοντά τις προτιμήσεις προϊόντων του χρήστη. Ο αγοραστής μπορεί ακόμα να διαγράψει, να τροποποιήσει ή να προσθέσει προϊόντα όπως επιθυμεί.

Μόλις επιβεβαιωθεί το καλάθι αγορών στον Google Assistant, τότε ο πελάτης μετακινείται στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου της Carrefour ώστε να οριστικοποιήσει την παραγγελία του, να επιβεβαιώσει τον τρόπο παράδοσης, να πληρώσει και να επωφεληθεί από τυχόν προνόμια επιβράβευσης.

Μάλιστα, ο χρήστης πρέπει να συσχετίσει τον Google λογαριασμό του με τον αντίστοιχο του Carrefour προκειμένου να λειτουργήσει η εμπειρία αγορών και να προσφερθούν στο χρήστη σχετικές προτάσεις προϊόντων.

Μόλις ο χρήστης συμφωνεί να συσχετίσει τους δύο λογαριασμούς, εξουσιοδοτεί επίσης την Carrefour να μοιραστεί το ιστορικό των αγορών του στο Carrefour με την Google.

Ο χρήστης μπορεί να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του ανά πάσα στιγμή και να αποσυνδέσει τους λογαριασμούς του.

To core business της Google είναι να παρέχει πληροφορίες και τεχνολογία που είναι χρήσιμα σε καθημερινή βάση και είμαστε περήφανοι που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε έναν κορυφαίο retailer όπως η Carrefour, τις πλέον καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και την εν γένει τεχνογνωσία μας προκειμένου να επανεξετάσουμε και να απλουστεύσουμε την συνολικότερη εμπειρία πραγματοποίησης αγοράς ειδών τροφίμων”, υποστηρίζει ο François Loviton, διευθυντής Brands & Commerce της Google France.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.