25 Απρ 2024
READING

Αισιοδοξία από τον νέο CEO της Renault

2 MIN READ

Αισιοδοξία από τον νέο CEO της Renault

Αισιοδοξία από τον νέο CEO της Renault

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία μόλις πρόσφατα ξεκίνησε μια προσπάθεια για σημαντικές περικοπές κόστους, θα μπορούσε να προσφέρει μια θετική έκπληξη για τους επενδυτές έπειτα από μια περίοδο «προβληματικών» πωλήσεων και αρνητικών οικονομικών περιθωρίων.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουλίου 2020, εν μέσω μιας ταραγμένης χρονικά περιόδου για την εταιρεία, καθώς από την μια πλευρά αντιμετωπίζει την πανδημία του Covid-19 και από την άλλη αντιστρέφει την δουλειά ετών αναφορικά με την επέκτασης της παραγωγής, προκειμένου να επικεντρωθεί στα πιο κερδοφόρα μοντέλα αυτοκινήτων της.

Η κρίση ως απόρροια του κορωνοϊού ανάγκασε τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε ολόκληρο τον κόσμο να σταματήσουν -έστω και προσωρινά- τις διαδικασίες κατασκευής νέων οχημάτων, ενώ οι αντιπροσωπείες ήταν επίσης κλειστές.

Αποτέλεσμα;Να επιδεινωθούν έτι περαιτέρω τα υφιστάμενα προβλήματα της Renault, η οποία την ίδια στιγμή επιχειρεί να θέσει σε νέες βάσεις την συμμαχία της με την Ιαπωνική Nissan.

Στα άμεσα tasks του κ. De Meo βρίσκεται η σύνταξη ενός νέου στρατηγικού σχεδίου έως το τέλος του τρέχοντος έτους ή το πολύ στις αρχές του επόμενου, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα όραμα για τα μοντέλα που θέλει να επικεντρωθεί η Renault.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο νέος CEO ζήτησε πρόσφατα από τους υπευθύνους των επιμέρους τομέων της, να προετοιμάσουν εκθέσεις σχετικά με τα brand της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και την εν γένει απόδοσή τους, προκειμένου να σχηματίσει μια κατά το δυνατόν πιο ρεαλιστική εικόνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.